"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Pool tuhat uut töökohta (0)
04. mai 2009
Uude hotelli oodatakse ka kohalikke inimesi.

Meriton Conference & Spa hotelli rajaja Aleksander Kofkiniga seotud firmad loovad sel aastal ligi pool tuhat töökohta.

Linnapea Edgar Savisaar sõnul on seoses Meriton Conference ja Spa hotelli valmimisega lisandunud töökohad praeguses majanduslanguse olukorras Tallinnale suure tähtsusega. «Ühtekokku investeerib Meriton Hotelsi omanik Aleksander Kofkin sinna ja oma teistesse firmadesse üle Tallinna sel aastal umbes miljard krooni, andes aasta lõpuks tööd ühtekokku 450 inimesele. Uusi töökohti lisandub nii hotellis kui ka kiirtoitlustuskohtades. Ka renoveeritakse kaks vanalinnas asuvat ja väga viletsasse seisu sattunud maja – Lai 24 ja Pikk 29 kerkib Meriton Old Town Garden Hotel,  Pikk 33 aga avatakse mitmed toitlustuskohad.»
Hotelli ehitusel leidis tööd üle 2000 inimese, lisaks sai  sisustuse ja inventari tellimusi rohkem kui sada firmat.
Meriton Conference & Spa hotelli valmimine on esimene etapp Aleksander Kofkini Tallinnas asuvate firmade 2009. aastaks kavandatud ühe miljardi suurusest investeeringust. Kofkini sõnul toob juba ainuüksi Meriton Conference & Spa juutde poolteistsada töökohta.
Ülemaailmne majanduslangus pole just parim aeg turismiäri edendamiseks, Kofkin aga usub, et turismiturg taastub varsti. «Me ootame uusi turiste, sealhulgas Venemaalt,» ütles ta. «Vene pool püüab jõuda euroliiduga kokkuleppele viisarežiimi lihtsustamise osas. Kui läbirääkimised lähevad edukalt, võime oodata palju külalisi.»
Kofkin rõhutab, et näeb hotelli külalistena ka kohalikke inimesi. «Me püüame arendada ka siseturgu, millega teised võõrastemajad ei tegele,» mainib ta. «Tänu spaale, restoranidele ja kohvikutele on meil palju pakkuda ka Eestimaa elanikele. Oleme võtnud eeskuju Austriast, aga nemad on turismiäri alal meistrid.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.