"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Maailmast (0)
18. mai 2009

Viinis on piletihinnad kallinenud
Austria pealinna Viini linnatranspordiagentuur Wiener Linien, mis opereerib nii busse, tramme kui ka metroovõrku, andis teada, et nüüdsest maksab iga sõidupilet varasemast kümme eurosenti rohkem ehk siis 1,8 eurot. Nädala- ja  kuupiletite hind jääb linnavalitsuse rahandusnõuniku Renate Braureri sõnul senisele tasemele.
Viini avaliku transpordi süsteem investeerib praegu 42,5 miljonit eurot.

Londonisse rohkem rohelust
Londoni linnapea Boris Johnsoni sõnul plaanib linn rajada 40 puuderikast paika, ka saab 500 000 londonlast veebilehe kaudu tellida puu istutamise oma kodu juurde.
Üks praeguse meeri valimislubadusi oli rahastada 10 000 puu istutamist kohtadesse, kus need kõige rohkem elukvaliteeti parandavad. Esimesed 1500 puud on juba mulda saanud.

Soomlasi ergutatakse eetilisusele
Soome välisministeeriumi hiljutise uuringu järgi usub vaid iga kolmas soomlane, et nende ostuvalikud omavad mingit mõju inimestele, kes elavad teistes maades. Uuring korraldati  sügisel kavandatava kampaania «Mida inimesed vajavad?» raames ja sellega loodab ministeerium julgustada soomlasi arvestama oma kaubavalikuid tehes senisest enam eetikakriteeriume.
«Paljud inimesed on võtnud omaks toetava arengu teooria, aga nad unustavad selle küllaltki kiiresti, kui teevad näiteks  sisseoste. Ometi avaldavad igapäevased valikud Soomes otsest mõju arengumaadele,» ütles välisministeeriumi esindaja Milma Kettunen.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.