"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Pane end kirja tasuta arvutikoolitusele! (0)
25. mai 2009

28. maist 3. juunini saab iga soovija tasuta arvutikoolitusel õppida ID-kaardi ja e-teenuste kasutamist.

Abilinnapea Kaia Jäppineni (pildil) sõnul on koolitusele oodatud kõik, kes end arvutimaailmas ebakindlalt tunnevad või kellel vastavad teadmised ja kogemused üldse puuduvad. «Praegusel majanduslikult raskel ajal tuleb veelgi enam rõhku panna täiendõppele ja uute teadmiste-oskuste omandamisele, mis kahtlemata annavad lisaväärtust ka uue ameti või töö otsingul,» ütles abilinnapea. «Pealegi on Tallinna linn ja riik välja arendanud hulgaliselt e-teenuseid, mille kasutamine arvuti vahendusel on lihtne ja mugav ning tänu millele ei pea inimesed iga väikese toimingu pärast kulutama aega ametiasutustes.»

ID-kaardi, mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise koolitusel (4 tundi) käsitletakse ka arvuti kasutamise turvalisust ehk saadakse teada, millised riskid ja ohud varitsevad internetis.

Räägitakse ID-kaardi kasutusaladest ja kaardiga kaasneda võivatest probleemidest, tutvustatakse mobiil-ID-d ja selle kasutusvõimalusi, dokumendi digitaalset allkirjastamist ning avalikke ja ettevõtete e-teenuseid.

SA Vaata Maailma juhataja Ain Järve sõnul on interneti mittekasutamise põhjused erinevad. «Ühtesid takistab kartus rumalana näida, teistel puudub motivatsioon internetti ja e-teenuseid kasutada. Oluline barjäär on muidugi teadmiste puudus,» ütles ta.

Koolitused toimuvad Tallinna munitsipaalkoolide arvutiklassides ainult eelregistreerimisega. Registreerida saab http://www.olekaasas.ee/registreeru/ ja telefonil 6180 180, samuti linnavalitsuse ja linnaosavalitsuste teenindussaalides.

Tallinnas toimuvate koolitustega algab aastane koolitusprojekt, mille käigus kavatsetakse õpetada enam kui 20 000 inimest arvutit ja internetti kasutama. Lisaks algõppele pakutakse täiendkoolitusi e-teenuste, ID-kaardi ja mobiil-ID kasutamiseks. Koolitusi kaasrahastatakse regionaalarengu fondist. Juba mai lõpus algavad koolitused ka Narvas, Pärnus ja Viljandis, sügisest jätkuvad need juba üle Eesti.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.