"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Teabetuba jagab kogemusi (0)
25. mai 2009

Haabersti klubimaja teabetoas tegutsevas vaimse tervise keskuses pakutakse uue teenusena kogemusnõustamist.

 Kogemusnõustamisel jagab oma teadmisi ja kogemusi inimene, kellel endal on diagnoositud psüühikahäire. Kogemusnõustaja ei anna nõu, vaid seletab probleemi lahti lähtuvalt oma kogemustest. Nõustajal on aega klienti kuulata ja pakkuda tuge haiguse mõistmiseks.
Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on tegu Eestis ainulaadse teenusega, mis osutunud väga popu-
laarseks. «Pöördunud on inimesed, kellel endal on vaimse tervisega probleeme, aga ka paljud haigestunute pereliikmed ning lähedased, kes on soovinud tuge ja teavet psüühikahäirega toimetulemiseks,» ütles Martinson. «Isiklik kogemus avardab nõustaja tunnetust ja laiendab empaatiavõimet.»
Kogemusnõustajad on korraldanud respektseminare, et ühiskond mõistaks paremini inimest, kellel on psüühikahäire.
Tallinna vaimse tervise keskus teeb koostööd Eesti psühhosotsiaalse rehabilitatsiooni ühingu juures asuvate kogemusnõustajate võrgustikuga.
Mullu oktoobris avatud teabetoa eesmärk on pakkuda igakülgset sotsiaalnõustamist eri hoolekandeteenustest, samuti antakse kohapeal ja telefonitsi üldist teavet Tallinna muude sotsiaalteenuste kohta.
Kogemusnõustaja võtab vastu esmaspäeval ja reedel kella 10-16, sotsiaaltöötaja esmaspäeval kella 9-17, teisipäeval kella 9-12 ja reedel kella 10-16. Info telefonil 6700171. Pöörduda saab ka e-posti aadressil info@mhcenter.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.