"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Vanalinna päevad toovad 30 iluaeda (0)
25. mai 2009
Vanalinna päevadel elustub Tallinnas keskaja hõng – näiteks ka käsitöömeistrite turu abiga.

30. maist 6. juunini toimuvad 28. vanalinnapäevad loovad Tornide väljakule üle 30 iluaia.

Vanalinnapäevade pealava asub ka sel aastal Raekoja platsil, Kesklinna vanema Marek Jürgensoni sõnul leiab aga üht-teist uudset aset hoopis Rotermanni kvartalis. «Kvartali arendajad korraldavad samal ajal Tallinna uue linna päevi (TULP),» ütles Jürgenson. «Esmapilgul tunduvad need vanalinnapäevadega vastanduvat, kuid tegelikult meie festival hoopis avardub, sest juurde tuleb Eesti talunike mahetoodete turg, noortebändide kontsertmaraton ning linnarahva laululahing, kus esinevad juba telesaatest tuntud koorid.»

4. juunil toimuval visioonikonverentsil arutletakse, kuidas ühendada vaimne rikkus ja kehaline aktiivsus. Jürgensoni jutu järgi keskendub konverents seekord rohelise linna ideele. «Ilusa ilma korral järgnevad ettekannetele ja aruteludele esimest korda vestluspausidega jalutuskäigud mööda Snelli tiigi äärt ja Tornide väljaku pargiala Skoone bastioni juurde,» mainis ta.

Tallinna lillefestivalil raames rajavad mitmed välisfirmad ja eraisikud Tornide väljaku parki üle 30 iluaia, mida saab imetleda 6. oktoobrini.

Esimest korda viib Tallinn Treff osa rahvusvahelisest nukufestivalist Hiiumaale, kus Suursadama suveteatris esineb neli nukutruppi.

Suurejooneline festival

Kaheksa päeva jooksul saab näha enam kui sadat etendust, 150 kontserti, 60 tantsuetendust, korraldatakse 80 töötuba, 30 näitust ja 25 ekskursiooni.

Etendusi pakuvad 12 riigi teatrid 18 esinemispaigas.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.