"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
2 küsimust (0)
01. juuni 2009

Kas lähete europarlamendi valimistele ja keda toetate?

Mida soovitaksite Eestil Euroopast üle võtta?

Marko Reikop, teleajakirjanik

Valimistele kavatsen ikka minna. Ma ei taha oma eelistust öelda, kuid olen seni olnud truu ühele erakonnale, seekord aga mõtlesin teha väikese muudatuse.

Me peaksime rohkem üle võtma euroopalikku mentaliteeti, vana head euroopalikkust. Me ei ole veel nii eurooplased nagu tahaksime olla, ei ole nii tolerantsed, külalislahked ja sõbralikud, nagu võiks olla.

Iris Pettai, sotsioloog

Ikka lähen. Olen otsustanud, kelle poolt hääletan, kuid jätaksin selle enda teada.

Vanades Euroopa Liidu maades pööratakse väga palju tähelepanu kõikvõimalikele, ka väga väikestele riskirühmadele. Meil on siin veel pikk tee käia, nagu ka liikluskultuuri, hoolivuse, sõbralikkuse osas. Me oleme veel alguskapitalismi ühiskond.

Jüri Ennet, psühhiaater

Jah, kindlasti lähen. Oleme ühe jalaga Euroopas. Kui tahame jõuda sinna kahe jalaga, siis peavad meil seal ka oma inimesed olema. Hääletan võitjate poolt, sest võitjad teevad poliitikat.

Head oleks palju üle võtta. Kindlasti peaks meie poliitikute tegevus Brüsselis olema rohkem avalik. Kodus tuleks endale vähem piiranguid seada, mõnikord teeme seda isegi siis, kui Brüsselist käsku ei tule.

Mati Kaal, loomaaia direktor

Lähen, sest ma põhimõtteliselt käin alati valimas. Aga keda valin, ausalt ei tea veel.

Ma võin öelda, mida Eesti peaks Euroopale õpetama – tervet suhtumist loodusesse. Lääne-Euroopas pole mitusada aastat enam olnud loodust, ei arvestata loomulikku sidet loodusega nagu see Eestis, Põhjamaades ja Ida-Euroopas on säilinud. Meie aga kipume hoopiski lääne lollusi topeltinnukusega järgi tegema.

Jaanus Mumma, Wismari haigla ravijuht

Ma olen alati valimas käinud, vist kordagi pole vahele jäänud, ja lähen ka nüüd. Ilmselt valin Siiri Oviiri.

Euroopast tuleks õppida korda ja korrektsust, poliitilist kultuuri, liikluskultuuri, üldist kultuuri. Samas tuleks seista selle eest, et eurobürokraatia liigselt vohama ei hakkaks – silgumõõtudeni välja. Riikidel võiks olla rohkem eripärasid.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.