"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vilnius kaalub sotsiaalsete töökohtade loomist (0)
10. august 2009

Ühistranspordilt kokku hoidev Vilnius kaalub sotsiaalsete töökohtade loomist.
Eelmisel nädalal Tallinna külastanud Vilniuse linnapea Vilius Navickas ilmutas suurt huvi Tallinna abipaketi, samuti sotsiaalsete töökohtade loomise vastu. «Võimalik, et tulevikus kaalub ka Vilnius sarnast abinõud,» lausus ta.

Vilniusel on praegu probleeme nii linna eelarve kui ka investeeringutega. «Ehitussektorisse investeerimine on peaaegu lakanud, praegu ehitab ainult avalik sektor, kes renoveerib lasteaedu ja koole,» selgitas Navickas.

Samas on elu Vilniuses elav, seda tänu sündmusterohkele Euroopa kultuuripealinnaks olemisele. «Suvi läbi on käinud Vilniuses intensiivne kultuurielu, eri kontserdid, festivalid ja muud sündmused. Linna kohvikud ja tänavad on inimesi täis, hotellidesse jagub külalisi,» rääkis Vilniuse meer kohtumisel Tallinna linnapeaga. Vilniuse külastatavus on sel suvel tema sõnul pea kolmandiku võrra suurenenud. Navickase sõnul kulutas Vilnius kultuuripealinnaks olemise nimel ligikaudu 10 miljonit eurot. Tähelepanu pöörati just ürituste organiseerimisele, mitte niivõrd uutele infrastruktuuriobjektidele.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tõdes, et ka Tallinn on vaatamata sellele, et valitsus tegi riigieelarve kärped kohalike omavalitsuste arvelt, siiski edukalt toime tulnud ja kõiki sotsiaalabiprogramme ning investeeringuid jätkatakse. Ta tõi näiteks aastaga viie koolimaja renoveerimise, munitsipaalelamuehituse jätkamise, pensionäridele hinnatõusu kompenseerimise ning kanalisatsiooni rajamise.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.