"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maailmast (0)
22. august 2010

Maailma kalleim korter maksab ligi 3 miljardit krooni

Londonis Hyde Parki lähistel müüdi maailma kalleim korter, mille eest ostja maksis üle 2,7 miljardi krooni, kirjutas Daily Mail. Läbi mitme korruse ulatuval korteril on kuulikindlad aknad ja soomustatud tuba, kuhu võib eluohtlike olukordade puhul peituda. Ostja isikut ei ole teatatud, kuid ajalehe andmeil on tegu ühe Pärsia lahe äärest pärit naftamagnaadiga.

Moskva järgib alkoholi müügil Eesti eeskuju

Moskvas hakkab alates 1. septembrist kehtima alkoholi öine müügipiirang. RIA Novosti andmeil on linnapea Juri Lužov kirjutanud alla määrusele, millega kange alkoholi (etüülpiirituse sisaldusega üle 15%) müük linna kauplustes on keelatud kella 22-10. Praegu kehtib müügikeeld kella 23-8. Öise alkoholimüügi keelu Eestis algatas omal ajal Tallinn ja pärast seda tegi seda ka riik.

Helsingis lahtiste uste päevad

2.-4. septembrini toimuvad Soome pealinnas avatud uste päevad OpenHouseHelsinki. Linlased võivad minna ekskursioonidele paikadesse, kuhu tavaliselt nii lihtsalt ei pääse. Näiteks pääseb 40 loosiga valitud inimest tutvuma Eesti või Hiina saatkonnaga ning kuus samuti loosiga väljavalitut poolteist tundi kestvale ringkäigule Helsingi kanalisatsioonis. Veel korraldatakse ekskursioone tatarlaste mošeesse, Uspenski katedraali, Helsingi lähisaartele jne.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.