"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kristiine turg avas külastajatele oma letid (0)
29. november 2010
Kristiine turg on avatud vaatamata Harju Maavanema Ülle Rajasalu püüdele see lammutada.

Kauaoodatud Kriistiine turg pakub soodsa hinnaga kodumaist toidukaupa ning jalatsite ja elektroonika parandust.

Reedel avati viimaks Kristiine uus turg, mida linnaosal seni polnudki. Kristiine Turu esindaja Andres Rozalka sõnul leiab turult laia valiku kohalike tootjate kaupa. «Siit saate osta värsket, soolatud, kuum- ja külmsuitsutatud kala ja liha,» selgitas Rozalka. «Samuti lihatooteid, köögivilju, puuvilju, pagaritooteid, kondiitritooteid, piimatooteid ja maiustusi – ja kõike seda taskukohaste hindadega.»

Avamispäeval maksis turul näiteks räim 10 krooni ja kartul 3 krooni kilo, saiapätsi sai kätte 3.50 eest.

Turul on olemas ka kingsepp, seal saab lasta teha võtmeid ning anda parandusse mobiiltelefoni, arvuti ja printeri.

«Meie turg pakub laia tootevalikut, kvaliteetset teenindust ja head hinda,» kinnitas Rozalka. «Meie juhtlause on kord ja õiglane kaubandus. Jälgime, et turg oleks puhas ja korralik ning et klientidele pakutaks kvaliteetseid tooteid ja teenindust. Soovime näidata, et kaasaegse turu kvaliteet ei jää hüpermarketitele alla ning turg on hea alternatiiv ettevõtjatele, kes ei saa oma tooteid suurtes kauplustekettides müüa.»

Kristiine turul müüvad nii kohalike tootjate kaupa pakkuvad ettevõtjad kui ka maaelanikud ja talunikud ise.

Turg asub aadressil Kotkapoja 2b, Kristiine keskuse ja A. Le Coq Arena staadioni vahel Tulika tee, Nõmme tee ja Kotka tee ristmikul.

«See koht pole mugav mitte ainult Kristiine kolmekümnele tuhandele elanikule, vaid ka külastajatele teistest paikadest,» rääkis Rozalka. «Lisaks arvukatele bussi- ja trollipeatustele asub Kristiine turu lähedal elektrirongi peatus. Ette on nähtud ka parkimiskohad autodele.»

Turg koosneb 30 väikesest majakesest, millest enamus ehk 18 on 12 ruutmeetri suurused. Ülejäänud 12 majakese pindala on 20 ruutmeetrit.

Turg on avatud iga päev kella 10-19 ja seda hoolimata Harju maavanema Ülle Rajasalu vahepealsest kavast uus turg üldse lammutada. Turul on ka oma kodulehekülg www.kristiineturg.ee, kust leiab turu-uudiseid ja infot soodsate pakkumiste kohta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.