"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Toimetulekutoetuste vajajate arv kasvab (0)
13. veebruar 2011

Tallinna linnaosade andmeil on väljamakstavad toimetulekutoetused aastataguse ajaga kahekordistunud, tunduvalt on suurenenud ka toetust saavate pereliikmete arv.

Kui mullu jaanuarikuus maksti toimetulekutoetusi 3 384 783 krooni, siis alanud aasta esimesel kuul juba 450 600 eurot ehk 7 050 371 krooni. «Summa suurenemine on tingitud nii riikliku toimetuleku piirmäära tõstmisest, milleks tegi Tallinna linnavalitsus vabariigi valitsusele kirjalikke ettepanekuid alates 2009. aastast, aga ka majandussurutise jätkumisest,» ütles abilinnapea Merike Martinson. «Piirmäära tõstmine parandab mõnevõrra toimetulekutoetusest elavate isikute majanduslikku olukorda, aga jätab siiski teise pereliikme, sealhulgas lapsed, vaesusesse. Teeme ettepaneku vabariigi valitsusele hakata maksma 100%-list toetust ka teistele pereliikmetele senise 80% asemel.»

Enim on toetusi makstud endiselt Lasnamäe ja Põhja-Tallinna linnaosas, vastavalt 147 384 ja 110 972 eurot. Toimetulekutoetust saavate perede arv oli mullu jaanuarikuus 1797 ja tänavu 2644, toetust saavate pereliikmete arv tõusis aastaga 2962-lt 4463-le ja laste arv 729-lt 1107-le. Toimetulekutoetust sai mullu jaanuaris 1708 töötut, möödunud kuul oli see arv juba 2428.

Martinsoni sõnul näitab olukorra jätkuvat halvenemist ka võrdlus eelmise kuuga, sest näiteks detsembris oli toimetulekutoetust saavate perede arv veel 2466, pereliikmete arv 4114 ja töötute arv 2374. «Olukorra tõsidust näitab ka asjaolu, et käesoleva aasta jaanuaris maksti toimetulekutoetust ühe kuuga rohkem kui kogu 2007. aasta jooksul ning peaaegu sama palju kui kogu 2008. aasta jooksul, mil need summad olid 6,4 miljonit ja 7,6 miljonit krooni.»
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.