"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suur tasuta uisupidu staaridega (0)
20. veebruar 2011

• Premia jäähallis toimuvale Tallinna jääpeole pääseb uisutama kuni pool tuhat huvilist. Rocca al Mare uisukool, Tallinna uisukool ja Tiiu Valgemäe uisukooli ühendasid jõud ja korraldavad 26. veebruaril Tallinnas Premia jäähallis suure tasuta jääpeo. «Show algab kell 16, aga kohale tasuks tulla kindlasti varem, sest meie iluuisutamistähed Jelena Glebova ja Gerli Liinamäe hakkavad juba pool tundi varem autogramme jagama,» ütles Premia jäähalli juhataja asetäitja Anneli Karp. «Soovitan oma uisud kaasa võtta ja autogrammi just uiskude peale küsida, aga muidugi võib paluda autogrammi ka käele, riietele või paberilehele.»

Kolme klubi ühisetendus

Kolme uisuklubi ühisetendus kestab umbes tund aega. «Täpne esinejate arv selgub ikka alles kohapeal, kuid kindlasti on neid mitusada. Esinejaid on kõigist vanuserühmadest ning loomulikult tulevad jääle ka Glebova ja Liinamäe,» rääkis Karp.

Lisaks iluuisutajatele tulevad publiku ette oma oskusi näitama klubi Purikad noored hokipoisid ja -tüdrukud. «Rahapuudusel on tüdrukute võistkonnad lagunenud, aga meie neiud teevad trenni koos poistega,» selgitas Karp.

Pakast pole vaja karta

Pärast etendust on jää tunniks kõigi soovijate päralt. «Oleme valmis vastu võtma 400-500 uisutajat,» kinnitas Karp. «Kui huvi on eriti suur, siis laseme inimesed uisutama mitte ainult peaareenile, vaid ka teisele väljakule. Loomulikult võivad tulla needki, kel uiske pole, sest umbes poolele tuhandele inimesele on meil ka uiske laenutada. Jääaeg ja uiskude laenutamine on sellel peol tasuta.»

Kuigi väljas võib paukuda pakane, pole jäähalli tulles vaja külma karta. «Hallis on meil stabiilne temperatuur – kaheksa kuni kümme pluss- kraadi,» ütles juhataja asetäitja. «Mida rohkem inimesi kohale tuleb, seda soojem on.» Loomulikult on peo ajal avatud ka jäähalli kohvik, kus lisaks soojadele söökidele ja jookidele pakutakse sooja vastuvõttu.

«Kolm uisukooli koos otsustasid, et korraldame ühe sellise toreda talvepeo,» ütles omanimelise uisukooli treener Tiiu Valgemäe. «Tahame näidata, kui palju on meil tegelikult iluuisutamise harrastajaid, et kui palju häid lambaid mahub ühte lauta.»

Showd alustab meie iluuisutamise paremik. Lisaks juba mainitud Liinamäele ja Glebovale tulevad jääle Svetlana Issakova, Jasmine Alexanda Costa, Viktor Romanenkov, Samuel Koppel jt.

«Edasi lähme järjest nooremate poole välja, anname kõigile võimaluse oma oskusi näidata,» rääkis Valgemäe. «Lõpuks peaksid jääle tulema kõige väiksemad, päris algajad, kes kolm sammu jääl ikka oskavad teha, et oma isadele-emadele lehvitada. Vanemad muidugi heldivad seepeale, aga just see ongi meie eesmärk – propageerida iluuisutamist, kutsuda uusi inimesi selle ala juurde. Samuti näidata, et oleme üks suur sõbralik perekond, kes veab ühist asja.»

Positiivsust andev esinemine

Liinamäel ja Gleboval seisavad ees vastavalt juunioride ja täiskasvanute maailmameistrivõistlused. Liinamäe treeneri Tiiu Valgemäe sõnul sellisel showl osalemine suurvõistlusteks ettevalmistamist ei sega, pigem vastupidi.

«Midagi ohtlikku nad sellel uisupeol muidugi tegema ei hakka. Peaasi, et tuleb hoiduda külmetamisest. Psühholoogiliselt aga annab selline tore koos esinemine kindlasti väga positiivse emotsiooni,» ütles Valgemäe.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.