"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riia korraldab 810. sünnipäeva puhul festivali (0)
14. august 2011

19.-21. augustini tähistab Riia linn oma sünnipäeva kontsertide ja põnevate vaatemängudega.

Muusikaüritused algavad 19. augustil rock-kontserdiga Riia Areenal. 20. augustil on külastajaile avatud linna vastrenoveeritud börsihoone, kus leiab uue kodu ka rahvuslik kunstimuuseum. Madalmaade ja Leedu jazzmuusikute, Hiina ooperiartistide ning Indoneesia ja Türgi muusikute kõrval esineb seal koos Riia muusikakooli sümfooniaorkestriga Tallinna Nõmme muusikakooli sümfooniaorkester.

Daugava kohal võistlevad hingematvate trikkidega Leedu, Suurbritannia, Hispaania, Prantsusmaa, Venemaa, Soome, Tšehhi ja USA professionaalsed piloodid ja õhuakro- baadid. Riia kesklinnas stardib suurejooneline orienteerumismäng, lisaks toimub suurtele ja väikestele palju muud põnevat.

Varjulist sadamapaika Daugava suudme lähedal on mainitud juba 2. sajandil, kümme sajandit hiljem oli liivlaste asula kasvanud tähtsaks kaubanduskeskuseks. Linna asutajana on ajalukku läinud piiskop Albert von Buxhoeveden, kes tänuvõlaks jagas suure osa oma tuludest Mõõgavendade Orduga. Kuna Liivimaa piiskopil ei olnud ilmalikku võimu, korraldasidki elu linnas Mõõgavendade ordu ja hiljem auväärsetest linnakodanikest valitud Riia raad. 1282. aastal sai Riia Hansaliidu liikmeks.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.