"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kontrollreid linna tühjades hoonetes (0)
27. november 2011
Kohtumised Tarkovskiga

Põhja prefektuur, Põhja-Eesti päästekeskus, Tallinna munitsipaalpolitsei ja Tallinna linna esindajad korraldasid 24. novembri õhtul Põhja-Tallinna ja Kesklinna linnaosas reidi, et kontrollida tühjade hoonete tuleohutust ja ligipääsetavust, hinnata majade seisukorda ja kaardistada neis elavaid või viibivaid ebaseaduslikke elanikke. Kokku kontrolliti 77 objekti ja 79 inimest.
Reid näitas, et regulaarse kontrolli ja majaomanike suurema tähelepanu tõttu on tühjade hoonete olukord aastate jooksul paranenud, kuid hoolimata sellest on nii mõnigi hoone veel kodututele peavarjuks ja seetõttu potsentsiaalselt tuleohtlik.
Linna tühjade hoonete registris on 231 hoonet, neist 82 paikneb Kesklinna linnaosas ja 38 Põhja-Tallinnas. Tänavu on tühjades hoonetes olnud 113 tulekahju ja hukkus üks inimene. 2010. aastal põlesid tühjad hooned Tallinnas 106 korral, tulekahjudes kaotas elu kaks inimest.
Kõrvalistest inimestest tühjades hoonetes saab teatada Tallinna abitelefonil 1345, pääste infotelefonil 1524 või politseile.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.