"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kevadine töömess ootab nii kogenud oskustöölisi kui ka noori (0)
26. märts 2012
Töömessidel saab tööpakkumiste kõrval tarkustki juurde, sest kohal on mitmed koolitajad ja nõustajad.

«Tööpakkumiste valik on messil väga lai,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu, kelle sõnul on tööotsijail võimalus saada 5. aprillil peetaval messil ka kasulikke nõuandeid ja noortel leida suviseid praktikapaiku.

«Töömessil on võrdses rollis nii töökohtade vahendajad, tööpakkujad erasektorist kui ka linnaga seotud sotsiaalse tööhõive korraldajad,» rääkis abilinnapea. «Messi iseloomustab seegi, et erafirmad otsivad sealt just oskustööjõudu.»

Sarapuu sõnul lisab messile kaalukust ka see, et töötusenumbrid Eestis on taas tõusuteel. «Paraku on tööpuudus jätkuvalt Eesti suurim probleem,» nentis ta. «Linna ettevõtlusmess aitab inimestel nii tööd leida kui ka keerulises seadusandluses orienteeruda.»

Firmadele on mess tasuta.

Konkurentsivõimelised palgad

Eesti kapitalil põhinev Tallinna Toiduveod AS pakub messil tööd autojuhtidele, mehaanikutele, mehaanik-elektrikutele ja üldehitajatele.

«Meie tegevushaare on päris lai, lisaks Eestile ja teistele Balti riikidele sõidavad meie autojuhid Lääne- ja Lõuna-Euroopas, Skandinaavias ning Venemaal,» ütles ettevõtte juhiabi Alic Fuks. «Kuna tegeleme ka riigisiseste logistikalahendustega, saame pakkuda suveks praktikapaika tulevastele logistikutele. Praktikakohti on ka mehaanikute ja mehaanik-elektrikute tarvis.»

Eesti Post otsib messil postitöötajaid ja kirjakandjaid, valve- ja turvafirmal Securitas aga on pakkuda koguni 15 turvatöötaja kohta.

«Turvamist vajavad näiteks mitmed Tallinna kaubanduskeskused,» ütles ettevõtte personalijuht Marge Litvinov. «Pakume stabiilseid töökohti ja konkurentsivõimelist palka koos öötöö- ja ületunnitasuga. Turvatöötaja kutse saab omandada meie juures tasuta, kandidaadid peavad olema vähemalt 19-aastased ja põhiharidusega.»

Mugav keskkond

«Septembris toimunud linna töömessil osales kokku 59 ettevõtet ja üle 3000 külastaja,» ütles messi «Tallinn töötab» projektijuht Kätlin Viksne. «Nüüd korraldasime messi kevadel just seepärast, et aidata firmadel vahendada ka hooajalisi töö- ja praktikakohti.»

Tallinna ettevõtlusamet korraldab sedasorti messi juba neljandat korda. Kohale on oodatud kõik ettevõtjad, mittetulundusühingud ning avaliku sektori esindajad, kes pakuvad või vahendavad tööd, praktikavõimalusi ning asjakohast ümber- ja täiendõpet.

Projektijuhi sõnul kuuleb messil palju muudki huvitavat ning kindlasti saab ka tarkust juurde, sest kohal on mitmed koolitajad ja nõustajad, näiteks SA Õigusteenuste Büroo, MTÜ Living for Tomorrow ja MTÜ EV Koolitus. «Sotsiaaltöö keskus jagab näpunäiteid, kuidas väikese eelarvega toime tulla ning oskuslikult rahaga ümber käia,» lausus Viksne. «Töötaja ja tööandja koostööst räägib töölepingu seaduse põhjal Hille Raud SA-st Õigusteenuste Büroo, EV Koolitus aga jagab teavet tasuta ümber- ja täiendõppe võimaluste kohta.»

Linna ettevõtlusameti esindajad jagavad soovitusi, kuidas edukalt ettevõtlusega algust teha, ja räägivad, milliseid toetusi on võimalik linnalt taotleda.

«Tööpakkujaile annab mess hea võimaluse oma teenuseid reklaamida ning uute töötajate värbamisel aega ja raha kokku hoida,» lisas Viksne. «Septembrikuus toimunud töömessil pakuti rohkem kui 1500 töökohta Eestis ja välismaal, neist sada olid sotsiaalsed töökohad. Valdav osa töömessil osalejatest on erasektorist.»

«Tallinn töötab 2012» pakub mitmekesist tööd oskustöölistele

Tööturu ja ettevõtluse kontaktmess algab 5. aprillil kell 10 lauluväljakul.

Mõned näited messil pakutavatest töökohtadest.

G4S Eesti AS tuleb messile kokku 80 tööpakkumisega turvatöötajaile, lennundusjulgestuse teenindajatele, tehnikutele ja kulleritele.

Transcom Eesti OÜ pakub tööd kümnele telefoniteenindajale ja kolmele tehnilisele toele.

Arutech Parimad Aknad OÜ vajab 15 PVC akende valmistajat ja kümmet aknaviimistlejat-paigaldajat.

EV Koolitus MTÜ pakub tööd kuuele õpetajale ja kümnele turvatöötajale.

Botaanikaaed otsib 20 aiatöölist, nelja valvurit ja oskustöölisi.

AS Eesti Post pakub tööd postitöötlejatele, kirjakandjatele, laadijatele, AS Express Post lehekandjatele, autojuhile, vanemlehekandjale.

Tallinna Toiduveod AS tuleb messile kokku 23 tööpakkumisega, sh leiab tööd kümme autojuhti, viis mehaanikut ja viis üldehitajat.

Mess vahendab ka sotsiaalseid töökohti. Näiteks otsib Kadrioru park 50 abitöölist, Tallinna Autobussikoondise AS kümmet bussisalongide ja lõpp-peatuste koristajat ning Tallinna Kalmistud 30 kalmistutöölist.

Lisainfot messi kohta leiab kodulehelt www.tallinnaitab.ee

Tallinn aitab uusi töökohti luua

Tallinna ettevõtlusamet abistab uute sotsiaalsete töökohtade loomisel ettevõtteid ja avalikes huvides tegutsevaid mittetulundusühinguid ja sihtasutusi palgatoetusega. Toetuse osakaal on kuni 2/3 ning omafinantseerimise määr taotlejale 1/3 abikõlblikest kuludest. Loodavate uute sotsiaalsete töökohtade arv äriühingus vähemalt viis ja avalikes huvides tegutsevates mittetulundusühingutes ja sihtasutustes vähemalt kolm. Toetuse piirmäär ühe töötaja kohta kuus on kuupalga alammäär. Lisainfo www.tallinn.ee/est/ettevotjale/
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.