"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Šimpansid said tuletõrjevoolikutest punutud kiige (0)
04. juuni 2012
Šimpanside õueaedik.

Tallinna loomaaia sõbrad tegid loomaaiale toreda kingituse ja meisterdasid tuletõrjevoolikutest järjekordse kiige. Kiik paigutati šimpanside õueaedikusse. Betty ja Quincy võtsid kiige kohe kasutusele ja naudivad sellel õõtsumist hea meelega. Vaid isasloom Pino ei jaga naispere vaimustust.

Veelinnutiikide inkubaatoris koorusid haha, ristpardi ja tulipardi tibud, fasanaariumis kroon-läikfaasani tibud. Troopikamajas nägi ilmavalgust kolm valgetups-marmoseti poega, ilveste aedikus kaks ilvesekutsikat. Esimesed pesakonnad, kolm ja viis poega, on juba ka euroopa naaritsatel. Pühapäeval sündis kolmas kaamelivarss, esmaspäeval juba viies miiluvasikas. Alpinaariumis jätkub kaljukitsede ja mägilammaste poegimine.

Kaks väikeluige emalindu munesid munad ühte pessa ja hauvad nüüd kordamööda oma kümmet muna. Mustluigel on pesas viis muna.

Vasaku esijala murdnud siberi kaljukitse emasloom paigutati karantiini, tema jalg pandi kipsi. Loomaaia kõik kolm aasia lõvi ja lumeleopard Mahnadi said vaktsiinisüsti. Titetoas kasvavad lumeleopardikutsikad kosuvad kenasti, nad kaaluvad juba üle kahe kilo. Sooja ja päikeselise ilmaga käiakse nendega veidi aega ka õueaedikus värsket õhku hingamas.

Amuuri leopardi Darla kutsikas, kelle kael on pisut kõver, sai neljapäeval järjekordse vitamiinisüsti ja massaažikuuri. Kutsikas on hästi tragi ja võtab toitmise ajal päris tihti emalt lihatüki käest ära.

Sponsori Jazz Pesulad abiga sai loomaaed valmis uue ekspositsiooni pesukarudele. Alates reedest saavad kõik huvilised uudistada neid bandiidimaskiga osavnäppe, kes toidu enne söömist alati vette kastavad.

Taas on avatud ka lasteloomaaed, mis sel aastal ootab külastajaid lausa iga päev kella 10-16.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.