"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Elevant Fien oli kimpus hambavahetusega (0)
13. august 2012
Fien – üks kolmest loomaaia savannielevandist.

Enamik Tallinna loomaaia sellesuviseid loomapoegi on juba ilmavalgust näinud, paljud juba ka kaelakandjaiks kasvatatud ja aedikutesse loomaaiakülastajate vaatevälja toodud.

Loomaaia asukad tunnevad end südasuviselt hästi ja naudivad mitte liiga lämbet ilma. Pea igast puurist-aedikust võib leida kepsutavaid, hullavaid, jõudu katsuvaid või ümbrust uudistavaid noorloomi. Ka nii mõnigi vanaloom võib nüüd endale päikese käes lesimist lubada. Ja kuigi loomaaias on soojatrassi remonttööde tõttu jätkuvalt rohkelt teesulge ja ümbersuunamisi, meelitab tüüpiliselt jahedavõitu Eestimaa suvi rannamõnude nautlemiselt loomaaeda ka rõõmustavalt palju külalisi.

Kolm aafrika jõeseapreilit on suve hakul toodud noore isase omaks võtnud ega kiusa teda enam, kuigi sööb ja magab jõeseanooruk siiski eraldi boksis. Teisipäeval sündis poeg teisel jaapani makaagi emaloomal. Kesknädalal pidasid pulmi tüügassead.

Kehvasti läks kahenädalasel pürjavasikal: ta sattus olema valel ajal vales kohas ja sai pürjapullilt tugeva hoobi rindu, mis tema elupäevad lõpetas.

Aafrika savannielevant Fien aga on kimpus järjekordse hambavahetusega: igeme vahelt immitsenud mäda andis märku ära tulemata jäänud purihambatükist. Fieni suud loputati kaaliumpermanganaadi lahusega.

Tänavune kammermuusikakolmapäev toimub 15. augustil algusega kell 20 loomaaia triiphoones ja esinejaiks on sedakorda Tallinna Muusikakeskkooli viiuliduo Katariina Maria Kits ja Maria Tiimus. Kavas on kaunid klassikalised meloodiad kahele viiulile. Kontserti pääseb kuulama loomaaia pääsmega, kuid silmas tuleb pidada, et loomaaia kassad suletakse kell 19.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.