"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnavolikogus saab tulevast nädalast vaadata fotoülesvõtteid vanast Revalist (0)
19. november 2012

Alates 29. novembrist saab linnavolikogu maja aatriumis vaadata varaseid fotoülesvõtteid vanast Tallinnast.

Ajaloomuuseumi ja MTÜ Eesti Fotopärand näitus esitab valiku varasemaist linnafotodest. Eestis sai arhitektuuri ja linnavaadete pildistamine alguse 1840. aastate esimesel poolel, kuid varaseimad säilinud ülesvõtted pärinevad alles 1850. aastate lõpust. 1860. aastatest leidub juba üsna arvukalt linnapildistusi. Näitusel on väljas valik Eesti Ajaloomuuseumi kogust. Näha saab Carl Schulzi imposantseid panoraamkaadreid 1870. aastate lõpust kuni fotodeni Peeter I ausamba avamisest 1910. aastal. Eksponeeritud on haruldased originaalfotod, seega saab lisaks möödunud aegade vaadetele tutvuda ka 19. sajandi fotomenetlustega. Valikus on albumiin- ja kolloodiumfotosid, aga ka varases fototrükimenetluses – kollotüüpias – teostatud postkaarte.

Näituse koostas ajaloomuuseumi fotokogu hoidja ja fotokonservaator Merilis Roosalu. Fotonäitus Tallinna linnavolikogus jääb avatuks 12. detsembrini.

Kuni 22. novembrini saab samas vaadata Aserbaidžaani kunstniku Rovshan Guliyev vaiba- ja maalinäitust «Inspiratsioon».
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.