"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn korrastab koolivõrku (0)
28. jaanuar 2013

Linnavolikogu kehtestatud kava alusel korrastatakse eeloleva kaheksa aasta jooksul Tallinna munitsipaalkoolide võrk. Eesmärk on, et kõigil linna noortel oleks võimalus omandada vähemalt põhiharidus ja soovi korral üldkeskharidus.
Erinevalt eelmistest aastatest, kui õpilaste nappuse tõttu tuli mõni kool sulgeda, on aastatel 2013–2021 ette näha põhikooliõpilaste arvu kasvu enam kui 40%. Samal ajal jääb gümnaasiumiõpilaste arv praegusele tasemele, hakates suurenema pärast 2021. aastat. «Koolide sulgemist me praegu üldse ei kaalu, pidades silmas just hilisemat gümnaasiumiõpilaste prognoositavat kasvu,» märkis Kõlvart.
Eelmise aasta lõpuni kehtis Tallinnas 2003. aastast pärinev munitsipaalkoolide võrgu korrastamise kava. Selle alusel kujundati aastatel 2003-2012 gümnaasiume põhikoolideks, suleti põhikoole, muudeti lasteaed-algkoole lasteaedadeks või ühendati üheks asutuseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.