"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ida-Tallinna Keskhaigla korraldab tasuta tervisekoolitusi (0)
08. aprill 2013
Tihti on hea nõuanne tervisehäda puhul parim ravim.

Loengutes saab näiteks teada, kuidas hoida veresooni, mismoodi elada pärast infarkti ning kuidas voodihaiget kodus hooldada.

«Eesti elanike eluiga pikeneb ning tänasel päeval on oluline pikendada meie kõigi tervemana elatud elu,» ütles koolituste korraldaja, haigla koolitusosakonna juhataja Anne Sirge. «Loodame väga, et need teabepäevad annavad inimestele uue impulsi oma tervisega tegelemiseks.»

Nii toimub 9. aprillil kell 15 marevanravil olevate patsientide teabepäev, kus õpetatakse, kuidas koos meditsiinitöötajaga paremaid ravitulemusi saavutada. 10. aprillil kell 15 algaval teabepäeval õpetatakse tegema lihtsaid ja häid toiduvalikuid veresoonte kaitseks.

11. aprillil kell 15 on koolitusele oodatud insuldi läbi elanud inimesed ja nende lähedased. Räägitakse sellest, kuidas raske haigusega hakkama saada, elukvaliteeti parandada ning uut insulti vältida. 15. aprillil kell 15 saavad infot inimesed, keda ootavad radioloogilised ja laboratoorsed uuringud. Juttu tuleb sellest, kuidas õige ettevalmistus aitab kaasa uuringute õnnestumisele.

16. aprillil kell 15 on koolitusele oodatud inimesed, kes hooldavad kodus oma haigeid lähedasi. Jagatakse voodihaige koduse põetamise võtteid ning tutvustatakse selleks vajalikke vahendeid.

17. aprillil kell 15 saavad teavet südamelihase infarkti läbi elanud patsiendid ja nende perekonnad, kellele õpetatakse infarktijärgset toimetulekut.

18. aprillil kell 13 selgitatakse katarakti ehk hallkae olemust, selle ravivõimalusi ja operatsioonijärgset režiimi. Mullu hallkae koolitusel osalenud Virve Laas kiitis loengut. «Seal antakse väga häid suuniseid, mida teha ning kuidas toimida. On ju oluline saada kinnitus oma tegutsemisele ja ravivõtetele,» ütles ta.

Koolitused toimuvad Magdaleena haigla suures saalis Pärnu mnt 104. Osavõtuks tuleb registreeruda telefonil 1900. Lisainfo telefonil 606 7808 või internetiaadressil www.itk.ee
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.