"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tule kohale ja ära virise! (0)
17. mai 2013

Eks omajagu kahju ole, et nii suurejooneline sündmus nagu tänavune Tallinna päev tööpäevale sattus. Värskelt restaureeritud Neitsitorni muuseum-kohviku või Tallinna loomaaia ninasarvikute ekspositsiooni avamist uudistasid seetõttu küll peamiselt õpilased ja vanemaealised, kuid kella neljaks pärastlõunal jõudsid põnevatele ekskursioonidele Kiek in de Kökki ja linnamuuseumisse juba ka tööl käivad linlased. Ning suurejoonelisel ajalooliste kanalite avamisel, nagu ka kontsertidel õhtuses Kadriorus ja Vabaduse väljakul oli rahvast murdu.

Selle asemel, et ilusast päevast rõõmu tunda, nurisesid netikommentaatorid hoopis selle üle, miks kulutas linn Tallinna päevale nii suure summa – tervenisti 35 000 eurot. Minu arvates läks see summa väga õigesse kohta, sest näiteks linnamuuseumis võis küll kohata inimesi, kes tavaliselt muuseumides ei käi.

«Kust sa seda kõike tead?» pärivad tuttavad, kellele tuleb uudisena, et näiteks homme õhtul linastub Tallinna muuseumides hulk Eesti uusimaid mängu- ja dokfilme, toimuvad jalutuskäigud-ekskursioonid, demonstreeritakse nii sõjatehnikat kui ka mänguasju, avatakse hoidlaid ja korraldatakse tasuta väljasõite. Olles küll üleriigiliste ajalehtede pidevad lugejad, pole neil pealinna nädalalõpusündmustest aimugi.

See näitab, kui vajalik on Pealinn ja Tallinna TV. Tihti räägivad linnameedia vastased, et neid meediakanaleid pole vaja, sest nö vaba ajakirjandus annab linnas toimuvast piisavalt teada. See ei vasta tõele! Suur ja justkui erapooletu meedia pasundab ju mõnuga vaid asjadest, mis on Tallinnas valesti. Kui linn midagi hästi teeb, pühendatakse sellele heal juhul viis rida. Kui aga linnameedia näiteks Tallinna päevast põhjalikult ei räägiks, satuksid neile üritustele ilmselt vaid juhuslikud möödakäijad.

Või ehk on meil virisemine lihtsalt veres? Alalõpmata võib raadiost kuulda või ajalehest lugeda, kui kallid on Tallinnas sportimisvõimalused. Kui aga Kristiine linnaosa valitsus korraldab läbi terve suve ja sügise kestvad tasuta kepikõnnitreeningud, kuivab regulaarsete trennitajate arv enne lume tulekut oi-oi kui pisikeseks.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.