"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uuenenud Neitsitorn avas Tallinna päeval uksed (0)
17. mai 2013

Taanlaste abiga saab taasiseseisvumispäevaks korda ka Taani kuninga aed.

Torni avasid kolmapäeval linnapea Edgar Savisaar ja Taani kaubandusminister Pia Olsen Dyhr.

«Kaheaastase töö ja kahe miljoni eurose linnapoolse investeeringu tulemusena avab Neitsitorn, mida paljud mäletavad romantilise kohvikuna, taas oma uksed linlastele ja turistidele,» ütles Savisaar. «Siit pääseb nüüd ka külgnevasse Kiek in de Köki torni ning maa-alustesse käikudesse bastionide all. Siit saab sõjaajalukku rändama minna, aga ka lihtsalt kohvitassi juures jalga puhata ja nautida imepärast vaadet Tallinna vanalinnale, mõelda mineviku ja oleviku seostele.»

Märtsis valminud vanalinna uus tõmbenumber on nüüd ka sisustatud ja valmis külalisi vastu võtma. Remondi käigus rajati Neitsitorni neljale korrusele muuseum ja kohvik. Lisaks renoveeriti Neitsitorni Kiek in de Köki suurtükitorni ja Tallitorniga ühendav kaitsekäik ning korrastati Taani kuninga aia välilava.«Remondile ja sisekujundusele kulus linna eelarvest ligi kaks miljonit eurot,» ütles Tallinna linnamuuseumi direktor Kalmar Ulm. Taani kuninga aia edaspidist renoveerimist toetavad 1 miljoni Taani krooni ehk 134 140 euroga Taani Kuninganna Margarete Fond ja A. P. Moller Mersk Fond. Aed saab uue sillutise, terrassi ja monumendi valgustuse, peenrad, käimlad ning graniitastmed. Korda saavad ka terrass ja müürid. Projekt on tellitud arhitektuuribüroolt Järve ja Tuulik OÜ. Renoveerimine on kavas lõpetada 20. augustiks.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.