"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suvel jõuab Tallinna suur tähtede paraad (0)
03. juuni 2013
Marina Céleste laulab armastusest ja kirjutab oma laulud ise.

Tallinn Star Weekend pakub moeetendusi, klounide veiderdusi ja korstnapühkijate paraadi.

Maailmaklassi tähtede festivali avab 28. juunil kell 20 lauluväljakul linnapea Edgar Savisaar. «Meie linn, mida esmakordselt mainiti aastal 1154, on juba palju aastasadu traditsioonilise külalislahkuse ja rõõmsameelsuse poolest kuulus olnud,» märkis Savisaar. «See linn jäi sajandite vältel kõigest hoolimata sõbralikuks, ohutuks ja mugavaks kohtumispaigaks külalistele nii naaberriikidest kui ka kogu maailmast.»

Tänavu esimest korda toimuv Tallinn Star Weekend ongi sündinud kahe naaberriigi linnade koostöös, nimelt korraldab linnafestivali koos Tallinnaga Peterburi firma EM Concert. «Sellel toredal üritusel ootavad külalisi mitte ainult maailmaklassi tähtede unustamatud õhtused kontserdid, vaid ka suur päevane programm kogu perele,» mainis festivali korraldava EM Concert president Andreas Platonov, kes aprillis tõi Tallinna balleti maailma-staaride rahvusvahelise gala ja on korraldanud muusikasündmusi ka Skandinaavia maades. «Ees ootab retk Baltimaade ühe vanima linna võluvasse kultuurimaailma ja võimalus osaleda suurel suvisel peol.»

Suur päevane koguperekontsert

Tasuta galakontsert algab Vabaduse väljakul 29. juunil kell 12, kui publiku ette astuvad sümfooniaorkester Kunstifestival, Mihhailovi ja Kirovi teatri ning Rahvusooper Estonia solistid. Moldaavia muusik Konstantin Moskovitš mängib paaniflööti.

Galakontserdi erikülalised on Boney M-i lauljatar Sheyla Bonnick ja prantsuse noor laulja Marina Céleste, kelle hääles kõlab meedia hinnangul suvesilituse muretus ja keelatud vilja magusus. Marina laulab armastusest ja kirjutab oma laulud ise.

Esindusliku galakontserdi kõrval toob festival linnarahvale muidki lustlikke tasuta üritusi üle linna. Vabaõhumuuseumis algab 28. juunil kell 12 kogupereüritus, kus eriprogrammi pakuvad folkgrupid ja klounid. Vanalinna tänavatel avatakse samal päeval disainerite interaktiivne tänavakonkurss «Baltikumi unistused» ja kell 14 algab Schlössle hotelli eest korstnapühkijate paraad. Loomaaias peetakse perepidu 29. juunil algusega kell 11.

Megastaarid lauluväljakul

Nelja päeva jooksul astuvad lavale mitmed megastaarid. 28. juunil esineb lauluväljakul tenor José Carreras, kes esitab oma kuulsamaid partiisid tuntud ooperitest. Koos temaga astub samal õhtul publiku ette Eesti ooperidiiva Annely Peebo, kes kutsub kõiki kaasmaalasi kontserdist osa saama. «José Carreras on olnud läbi aegade klassikalise muusika üks suurkujusid ning võimalus temaga koostööd teha on suur rõõm! Kindlasti on see ainulaadne ja erakordne sündmus,» ütles Peebo. «Kutsun kõiki kontserdile!»

Festivali kolmandal päeval, 29. juunil annab suurkontserdi Sir Elton John, kes tähistab sellega ühtlasi oma karjääri 40. aastapäeva. Maailmatuuri raames Eestit väisav legendaarne muusik esitab kõiki oma kuldvaramusse kuuluvaid lugusid. Samal laval esinevad Tõnis Mägi ja Briti üks kuulsamaid tantsumuusikastaare Sophie Ellis-Bextor. Piletid nende suurte tähtede kontsertidele on müügil Piletilevi punktides üle Eesti.

Kultuuri- ja muusikafestival Tallinn Star Weekend kestab 27.-30. juunini. Festivali programmiga saab tutvuda www.starweekend.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.