"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loomaaia lõvide galeriis saab näha laste näitust «Loom, lind ja inimene» (0)
19. juuli 2013
Noorte kunstnike tööde näitus loomaaia lõvide galeriis.

Näitusel saab näha üle-eestilisele kunstikonkursile laekunud laste loomingu silmapaistvamaid teoseid.

Rändnäitus «Loom, lind ja inimene» on avatud loomaaia lõvide galeriis septembrini. Rändnäitusel on väljas samanimelise konkursi võidutööd ja valik saabunud silmapaistvamatest kunstitöödest.

Kõigil huvilistel on võimalik laste töid näha Tallinna loomaia lõvide galeriis 1. juulist 1. septembrini ning sügisel Kadrioru Saksa gümnaasiumi esimesel korrusel. Animalistliku kunsti konkurss oli inspireeritud näitusest «Lõvist leevikeseni. Animalistikat perekond Sterni kogust» (Soomes Mikkeli muuseumis, avatud 13. oktoobrini).

Parimad konkursitööd selgitas välja žürii, kuhu kuulusid kunstiajaloolane Mai Levin Eesti kunstimuuseumist, kunstiajaloolane Tiina-Mall Kreem Kadrioru kunstimuuseumist, kunstiõpetaja Jaanika Kall Kadrioru Saksa gümnaasiumist, kunstiõpetaja Kristel Soidra Kadrioru kunstimuuseumist, kunstnik Sandor Stern loomaaiast, animalistliku kunsti kollektsionäär, doktor Aleksander Stern ja bioloog Maris Laja loomaaiast.

Kunstikonkursi eesmärk oli innustada noori andeid kujutama loomi ja linde ning soovi korral nende suhet inimesega.

Konkursi korraldajad usuvad, et tänastest lastest võivad tulevikus saada sama kuulsad loomade ja lindude portreteerijad nagu seda on olnud «Lõvist leevikeseni» näitusel eksponeeritavad Eduard Viiralt, Paul Burman, Jaan Koort ja Enn Roos Eestist, Vassili Vatagin, Valentin Serov ja Vitali Novikov Venemaalt, August Gaul ja Wilhelm Kuhnert Saksamaalt.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.