"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo ja politsei hakkavad taksosid kontrollima (0)
20. september 2013

Oktoobrist hakkavad linnapolitsei ja politsei Põhja prefektuur kontrollima, et taksod näiteks valesti ei pargiks, et taksod oleks korras, hinnad ilusti väljas ning juhid viisakad ja kained.

Otsus langetati möödunud nädalal toimunud kokkusaamisel. Mupo patrullosakonda loodi sel eesmärgil liikluse ja taksojärelvalve sektor, mida asub juhtima varem riigipolitseis töötanud Rein Mill.

Milli sõnul oli politsei sellekohase ettepanekuga kohe nõus ning läbirääkimiste käigus lepiti kokku, et alates oktoobrist alustatakse regulaarset, kaks korda kuus toimuvat taksopatrulli, kus osalevad inspektorid mõlemast organisatsioonist.

«Praegune olukord vanalinnas on nädalavahetustel keeruline ning kaebusi saabub palju: taksode omavoliline parkimine, mis takistab liiklust, agressiivne klientide värbamine, taksode kehvapoolne tehniline seisukord, klientide rahaline petmine ja transporditeenuse hinnatabeli ebaselge eksponeerimine, sõidukis suitsetavad juhid,» loetles Mill. «Halvim on aga see, et öötundidel ja eriti just nädalavahetustel ei pääse taksodest ummistunud vanalinnas kiirabi ja päästeameti sõidukid liikuma. Sellist olukorda ei tohi lubada.»

Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna juhi Kaido Saarniidu sõnul huvitavad politseid taksode kontrollimisel eelkõige autoroolis olevad isikud ning ka nende sõidukid. «Politsei eesmärk on teha kindlaks, kes on isikud taksode roolis, kas nad on kained ning kas neil on kehtiv juhtimisõigus,» ütles Saarniit. «Samuti pöörame tähelepanu taksode tehnilisele seisukorrale.»

Mupo ja politsei on teinud koostööd ka varem, kuid oktoobris algav korraline tegevus tõotab tuua olulisi positiivseid muutusi Tallina taksonduskultuuris. Seda eeskätt elanike ning väliskülaliste turvalisuse ning parema teeninduse huvides.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.