"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
ARNE LAURI: Haigusi ennetan tõusva päikese vannidega (0)
23. september 2013
Urmas Väljaots

Sügise algus tõi paljudele käheda kurgu ja nohuse nina. Pealinn uuris, kuidas tuntud inimesed pealetükkiva haigusega võitlevad.

Haigus niidab töökaaslasi

Evelyn Sepp, Kultuurikatla juht

Viirused on kahjuks kolleege kõvasti kimbutanud, aga endal on õnnestunud neist sujuvalt mööda hiilida. Ilmselt on lihtsalt nii kiire olnud, et pole aega haigeks või haiguste üle pikemalt mõtisklema jääda.

Retsept külmetuse vastu on olnud lihtne: palju päikest, palju liikumist värskes õhus ning põnevust ja motivatsiooni pakkuvad tegevused.

Pesen end hommikuti jõevees

Arne Lauri, muusik

Kõrgema armust olen siiani ponks. Ilmselt on mul ka kaks suurt immuunsussüsteemi laadijat. Olen käinud regulaarselt maakodus paljajalu ja juba üle nelja kuu end hommikuti jões pesnud. Lisaks võtan tõusva päikese energiavanne koos hommikumeditatsiooniga. Paistab, et sügise saabudes olen jälle ingverijuurest teed tegema hakanud, iseenesest, sest keha tahab seda jälle. Tee retsept on lihtne: ingver, mesi ja sidrunimahl.

Vanemate tarkus aitab

Urmas Väljaots, moeajakirjanik ja saate Eesti Tippmodell kohtunik

Siis, kui esimesed haigusilmingud end alles tunda annavad, proovin n-ö rahvameditsiinist tuntud segusid – enne magamaminekut hakitud küüslauk meega, päevakübara tilgad, ja kui on kurguvalu, ka kuum piima meega. Lisaks joon ohtralt teed ja võtan C-vitamiini. Ehk siis teen seda, mida vanemad on kodus ees teinud. Kui siiski palavik üles lööb, laen endale sisse palavikku alandavaid tablette, näiteks paratsetamooli või aspiriini. Muidugi püüan ka puhata. Sel sügisel pole ma õnneks veel külmetushaigustesse jäänud, vaatamata sellele, et Pariisis on ilm olnud tunduvalt jahedam kui Eestis.

Viirused käivad sügisega kaasas

Gerly Tinn, moekunstnik

Praegu olengi haige, võtan rohtusid, söön mett ning joon teed. Eks kõigist käivad sügise tulekul need viirused kergemal või raskemal kujul läbi.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.