"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maailmast (0)
07. märts 2014

Berliin aitab naisi tööle

Berliin korraldab tervise vm põhjustel töö kaotanud naistele seitsmest kursusest koosneva nõustamistesarja. Kursustel saab iga naine isikliku tööellu naasmise kava, mis arvestab tema elusituatsiooni, eelnevat töökogemust, võimeid ja soove. Juba väljatöötatud kava alusel jätkatakse naiste ettevalmistust vastavalt valitud elualale ja -kutsele. Sarnaselt – töötute klubide kaudu – aitab näiteks vanemaealisi töötuid tööle ka Tallinn.

Berni elanikud otsivad linnataimi

Berni projekti Berni floorainvertar käigus üritab ligikaudu 100 elukutselist ja asjaarmastajast taimetundjat teada saada, kui palju ja milliseid taimi linnas kasvab. Mullu registreeriti linnas 17 700 taimeleidu ja registreeriti 1335 taimeliiki, kusjuures seni registreeritud ja teada olevale ligikaudu 800 taimeliigile lisandus projekti raames ligi 500 seni registreerimata liiki. Registreeritud taimede hulgas oli ka 200 ohustatud liiki, millest 80 eest lasub eriline vastutus Šveitsil, sest kui need häviksid Šveitsis, ohustaks neid taimeliike üldse väljasuremine.

Brüssel aitab noortel äri alustada

Kui Tallinn tahab avada oma mereäärt linnarahvale, üritab Brüssel sama teha oma kanalikallastega linna keskel. Sinna rajas linn hiljuti paiga, kus noored ettevõtjad, kel raha muidu napiks, saavad 50 euro eest ruutmeetri kohta aastas rentida linnalt uhiuusi ilusaid tööruume kesklinna lähistel. Põhitingimus on, et ruumides peab käima põnev töö, mis ei saasta ümbrust. Ruumid ei tohi olla vaid kontori- ja laoruumid. Energiasäästliku hoonetekompleksi ehitus läks Brüsselile maksma 5 miljonit eurot. Suurem osa rahast läks kanaliäärse pinnase puhastamisele, sest enne asusid seal saastavad tööstusettevõtted. Sarnase ettevõtlusinkubaatori on rajanud ka Tallinn.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.