"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maailmast (0)
17. märts 2014

Kopenhaagen loobub paberpostist

Kopenhaagen otsustas, et alates selle aasta 1. novembrist ei saada nad linlastele enam paberkirju postkasti, vaid hakkavad kasutama vaid e-kirju.

Digitaalne postkast on linna sõnul märksa turvalisem, kiirem ning mis peamine – odavam ja keskkonnasäätlikum. Mugavaks teeb asja veel ka see, et tulevikus ei tule linnale oma uut elukohta teatada, kuna digitaalne süsteem töötab isikukoodi alusel. Koli palju tahad, linn leiab inimese vajadusel ikka üles.

Riias peavari hülgebeebidele

Riia loomaaeda saabusid esimesed kahenädalased hallhülgepojad, kes leiti 9. märtsil Jurmala rannalt. Loomaaias tehti hülgepojale tervisekontroll, millest selgus, et loom on kurnatud ning ei jääks vabas looduses tõenäoliselt ellu. Riia loomaaia teatel leitaksegi just märtsis ja aprillis Läti ja Eesti rannikult hulgalisi hädas hülgepoegi. Sel aastal võib see arv aga olla sooja talve tõttu suurem kui varasematel aastatel, kuna merele pole tekkinud kindlat jääpinda, kus hülged poegida saaksid.

Suveks töö 5500 Stockholmi noorele

Stockholm võtab sel suvel tööle 5500 16-17-aastast noort. Tööle saavad kandideerida kõik noored, kes on sündinud 1996, 1997 või 1998 aastal, kuid ei ole 1. juuniks saanud 18-aastaseks. Enamus tööpakkumisi on lapsehoidjatele, aga ka vanurite hooldajatele, aednikele, tänavakoristajatele ja kontoriabilistele.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.