"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Karvased mänguasjad teevad allergikule halba (0)
04. aprill 2014

Voodipesu tuleb vahetada ning patju-tekke kloppida kord nädalas.

Parimad on värvitud laed, mida saab vajadusel ka niis- ke lapiga üle tõmmata, ning valgustid, mis koguvad vähe tolmu. Ripplaed koguvad tolmu ja pole allergikutele sobilikud.

Seintel tuleks eelistada siledat värvitud pinda ja värvi puitlaudisele või tapeedile. Kohupiimavärv allergikule ei sobi, küll aga savivärv ja -krohv.

Tekstiile olgu toas vähe. Kangas valige selline, mis kogub vähe tolmu ning kannatab triikimist ja pesu vähemalt 60C temperatuuril, et hävitada tolmulestad. Samet, plüüs, villane kindlasti allergikule ei sobi, küll aga puuvill, linane ja siid.

Madratsit valides tuleks eelistada kergelt puhastatavaid poroloonist või just allergikutele mõeldud madratseid. Voodipõhjaks võiks olla rest, mis annab hea õhuvahetuse. Villaste või sulepatjade asemel võiks kasutada spetsiaalsest allergiavabast kunstkiust materjale. Voodipesu tuleb vahetada kord nädalas, patju-tekke kloppida samuti iga nädal. Karvased pehmed mänguasjad allergilise lapse tuppa paraku ei passi.

Vältida tuleks laiade vuugivahedega põrandaid. Hea on linoleum, puitpõrand või PVC ja laminaatkate. Tolmuimeja tuleks valida Hepa filtritega.
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.