"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Aarne Jõgimaa: «Uuriti ja uuriti, aga leitud pole midagi.» (0)
28. aprill 2014
IRL-i raudvara Mari-Ann Kelam ja Viimsi ettevõtjaid esindanud Aarne Jõgimaa sõlmisid vallavalitsusliidu juba 2005. aastal, juhatades sisse lõputute skandaalide ajastu Viimsis.

Aarne Jõgimaa ütles Pea-linnale, et eitab kõiki meedias tema vastu esitatud süüdistusi.

Jõgimaa sõnul on Miiduranna sadama naabrusesse kavandatava elurajooni saatus lahtine. Kas sinna tulevad korrusmajad või mitte, seda praegu ei avaldata. Jõgimaa ütles, et kuna sadama näol on tegemist eraettevõttega, pole kellegi asi, mida seal tehakse või ei tehta. «Mina olen justkui süüdi selles, et olen sadama nõukogu esimees!» imestas Jõgimaa.

Surve avaldamine sadama naabritele? Sellest ei tea Jõgimaa enda sõnul midagi: «Minul pole kellegagi tüli.» Mida arvate valla raha suurkulutusest muuli ehituseks? Ka sellest ei teadvat Jõgimaa midagi ja televiisorist ta «Pealtnägija» saatelõiku vaadanud ei olevat. Torustiku riigihanke maksumuse suurendamine – seoses enda firmaga, mida uuriti keskkriminaalpolitseis? «Uuriti ja uuriti, aga leitud pole midagi,» kostis Jõgimaa filosoofiliselt. Ühest teisest, endaga seotud firma hankest: «Ah, seal olid Äripäevas üleüldse valed numbrid kirjas!»

Aga miks siis ikkagi on nii, et Viimsi valla kohta internetist infot otsides vaatab vastu selline hulk kanakitkumisi ja arveteklaarimisi, mida ei kohta üheski muus Eesti omavalitsuses? Jõgimaa taandab kõigk selle poliitilisele võimuvõitlusele. Samasugune pilt avanevat tema sõnul ka teistes omavalitsustes – ainult et sellest ei kirjutata. Viimsi vastu tundvat meedia erilist huvi ja seega ongi tollest omavalitsusest tont maalitud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.