"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn aitab ettevõtjatel avatult ja loovalt mõelda (0)
05. mai 2014
Abilinnapea Arvo Sarapuu julgustab ettevõtjaid loovalt mõtlema ja piiri taha laienema.

Maikuus esmakordselt toimuv Tallinna innovatsioonipäev innustab ettevõtjaid laienema koduturust kaugemale.

Tallinna ettevõtlusameti uus algatus on suunatud eelkõige kasvuettevõtetele. 8. mai koolituspäev «Innovatsioon – ettevõtte kasvumootor» jagab ettevõtjatele nii parimaid praktilisi kogemusi kui ka tubli annuse inspiratsiooni ettevõtte uue arengusuuna leidmiseks.

Peaesineja Taanist

«Innovatsioonist rääkides arvatakse tihtilugu, et tegu on millegi keerulise ja kaugega,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. «Veelgi enam – ei teata, mis kasu see üldse tuua võib, ja nii on levinud müüt, nagu oleks innovatsioonitegevus ettevõtjatele kallis ja keeruline. Pigem on aga tegu väike- ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks avastamata võimalusega.»

Sarapuu sõnul tahab linn innustada ettevõtjaid nägema uusi ärivõimalusi ja vajadusel oma tegevussuunda muutma.

Neljapäevase koolituse peaesineja on konsultant Stefan Lindegaard Taanist.

«Veel mõni aeg tagasi arvati, et hea algataja on eelkõige hea insener,» ütles mitmete innovaatiliste raamatute autor Lindegaard, «kuid viimase viie-seitsme aasta jooksul on avatud innovaatiline ärimudel mõttemalle suuresti muutnud, eriti just hiljutise finantskriisi järel.»

Algatusvõime paneb ettevõtted kasvama

Koolituspäeval jagabki Lindegaard osalejatele teadmisi mitmete tegutsevate ettevõtete näidetel. Kodumaine innovaator Alar Kolk tutvustab aga seminaril iEngines metoodikat, mis on suureks kasvatanud paljud praegused üle maailma tuntud ettevõtted.

«Innovatsioon peab ettevõtted kasvama panema ega tähenda vaid uute toodete ja teenuste arendamist,» nentis Euroopa Innovatsiooniakadeemia president Kolk. «Arendustegevuses peituvate võimaluste hulk on märksa mitmekesisem.»

Nii õpetab seminar uut moodi mõtlema väga erinevates valdkondades, alates klientide soovide tundmaõppimisest ja kliendisuhe- te arendamisest kuni pari-mate tarnekanalite leidmiseni.

«Koolitusele ootame eelkõige kasvule ja ekspordile suunatud ettevõtete juhte, arendusjuhte ja innovaatoreid,» mainis Sarapuu. Koolitus toimub innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory (Raja 15), kus osalejad saavad tutvuda ka Mektory laboritega.

Osale Tallinna innovatsioonipäeval!

Koolitus «Innovatsioon – ettevõtte kasvumootor» toimub 8. mail kella 9.30-16.30 innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory (Raja 15).

Mektory on keskus, kus kohtuvad teadlased, üliõpilased ja ettevõtjad, et viia ellu innovatsiooniprojekte ja tuua ärikasu ettevõtjatele, töökogemust üliõpilastele ja teadusarendusvõimalusi ülikoolile.

Koolituse maksumus on 25 eurot osaleja kohta (sisaldab kohvipausi ja lõunat). Koolitusele registreerimine on avatud, kuni kohti jätkub. Koolituspäev on inglise keeles (tõlketa).

Lisainfo ja registreerimine www.tallinn.ee/innovatsioonipaev
 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.