"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lavrov: Venemaa austab Ukraina valimistulemusi (0)
26. mai 2014

Venemaa suhtub Ukraina rahva tahteavaldusse lugupidavalt, ütles Venemaa välisminister Sergei Lavrov päev pärast Ukraina presidendivalimisi.

“See fakt, et hääletus oli korraldatud paljudes Ukraina oblastites, on arvatavasti üldiselt positiive. Nagu ütles president: me suhtume Ukraina tahteavaldusse austusega,” ütles Lavrov esmaspäeval Moskvas pressikonverentsil, vahendab BNS.

“Siin on ilmselt peamine see, et praegused võimud suhtuksid lugupidavalt oma kodanikesse, oma rahvasse ja tagaksid kõigi poliitiliste jõudude, kõigi etniliste ja religioossete gruppide huvidega arvestavate kompromisside saavutamist,” ütles Lavrov.

Ukraina pühapäeval peetud presidendivalimisi on võitmas miljardärist parlamendisaadik Petro Porošenko, kes sai osaliste andmete põhjal esimeses voorus üle poole häältest.

Porošenko ütles pühapäeva õhtul, et teeb lõhenenud Ukrainas “lõpu sõjale, kaosele, kuritegevusele ja toob rahu Ukraina pinnale”.

Ta märkis, et halbadele suhetele vaatamata on Kiiev valmis pidama Venemaaga kõnelusi nende normaliseerimiseks.

Venemaa annekteeris märtsis pärast senise Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist Krimmi poolsaare. Kiiev ja lääneriigid süüdistavad Moskvat Ida-Ukraina separatismi mahitamises, mida see eitab.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.