"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
OSCE missioonil kadunud eestlase nimi hoitakse saladuses (0)
28. mai 2014

Ukrainas on üks eestlane sattunud Donetskis kaduma läinud OSCE vaatlejate hulka, kuid tema nime ei avalikustata.

BBC teatas, et Donetskis kadunud OSCE vaatlejate seas on ka üks eestlane. Samas BBC ei täpsustanud, missuguse OSCE missiooniga täpselt on tegu.

Eesti välisminister Urmas Paet kinnitas, et OSCE kadunud vaatlejate seas on ka üks eestlasest vaatleja, kuid ei avaldanud tema nime.

Facebookis Ukraina uudiseid vahendav võrguvärav teatas allikale viitamata, et  Ukrainas OCSE valimiste vaatlemise missioonil ODIHR’i formaadis viibis kaks eestlast: Kristina Kallas (Zaporožje piirkond) ja Kalvi Noormägi (Mõkolajivi piirkond). Lisaks sellele viibib Ukrainas Odessas monitooringu missiooni (OSCE Special Monitoring Mission) raames Tiit Matsulevitš.

Tõenäoliselt pole loetletud kolmest keegi kadunute hulgas. Kui palju OSCE raames üldse eestlasi praegu Ukrainas asub, ei ole OSCE ega Eesti võimud seni avaldanud. Viimane kord oldi neljaliikmelise vaatlejate rühmaga kontaktis esmaspäeva õhtul.

Lisaks eestlasele kuulusid rühma Türgi, Šveitsi ja Taani kodanik. OSCE teatas vaatlejate kadumisest Ukraina valitsusele.Mai keskel teatas eesti välisministeerium, et OSCE suurendab erimisiooni ning seetõttu on palutud osalisriikidelt täiendavat toetust.

Välisministeerium eraldas lisatoetusena 20 000 eurot arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest. Kokku toetab Eesti OSCE erimissiooni tegevust 40 000 euroga.OSCE erimissiooni mandaat kinnitati 21. märtsil. Vaatlejate ülesanne on jälgida ja vahendada kriitilist olukorda Ukrainas.Vaatlejad viibivad kuus kuud kogu Ukrainas, sealhulgas Hersonis, Odessas, Lvivi, Ivano-Frankivskis, Harkivis, Donetskis, Dnepropetrovskis, Tšernivtsis ja Luhanskis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.