"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kultuurikatla Aed ja kohvik Kanala alustavad suvehooaega (0)
05. juuni 2014

SA Tallinna Kultuurikatel annab teada, et suvekuu juhatab sisse reedel, 6. juunil kell 16. 00 Kultuurikatla Aias algav Etchno uuspärimusfestival, mis ühendab balti ja selle naaberkultuuride eriomased vokaalid kontserdiks. 

Tegemist on festivaliga, mille eesmärk on teadvustada ja ühendada balti ja selle naaberkultuure, ammutada inspiratsiooni muinas-ja moodsatest väärtustest ning lõpuks sünteesida neist kokku üks eriline kontsert. Festivalil levitatud pärimuskultuuridest on esindatud Eesti, Tuuva, Saami ja Liivi päritolu järelkajad, teatas Raepress.

Festivaliga soovitakse tähelepanu pöörata asjaolule, et vanimad kohalikud kultuurid on välja suremas ning nende ellujäämise ja säilitamise nimel on tähtis lahenduste leidmine. Lahendusi saab leida nii tõlgendamise kui konteksti sobitamise teel ning Etchno uuspärimusfestivali korraldajad selle poole ka püüdlevad. Festivali eesmärk on vanu kultuure tõlgendada laiemale publikule elektroonilise muusikaplatvormi kaudu.

Muusikat teevad Taavi Tuisk, Robert Kähr, Paul Soome, Kersten Kõrge, Raul Telliskivi, Robert Niko, Ago Soots, Bogus Soul ja Allone.

Kell 22.00 õhtul algab kontsertprogramm ning lavale astuvad Ville Hanssa Ville (FI), Vejopatis (LT), Siprut (RU), Rajaleidja & Mare Kõiva (EE) ja OAK (RU). Õhtu jooksul saavad kõlama helid ja häälitsused, milles on technot, erinevaid kultuure, analoogpille, loodust ja tegijate enda fantaasiat. Kuulda saab ürgmetsatechnot ja tuva kurgulaulu.

Etchno uuspärimusfestival toimub juunis kolmel korral: 6. juunil Kultuurikatla Aias, 7. juunil Tartus Genialistide Klubis ja 12. juunil Riias, Brasalonas.

Kultuurikatla Aia nädalakava Kultuurikatla kodulehel: http://www.kultuurikatel.ee/sellel_n

Sissepääs päeval tasuta. Alates kella 22.00-st algavale kontserdile maksab sissepääs 5 eurot.

Kultuurikatla Aed ja kohvik Kanala asuvad Kalamajas, aadressil Kalasadama 6. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.