"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tähistati Eesti lipu 130. aastapäeva (0)
05. juuni 2014

Eile tähistati Eesti lipu 130. aastapäeva. On juba muutunud traditsiooniks, et Eesti lipu päeva varahommikul heisatakse meie sini-must-valge lipp pidulikult Pika Hermanni torni.  

Tähistati Eesti lipu 130. aastapäeva

 

Nii ka tänavu. Traditsiooniks on saanud ka pidulikud üritused Otepääl ja Tartus, Pärnus ja Põltsamaal. Kõikjal üle Eesti tähistati eile sinimustvalge lipu sünnipäeva. See on saanud Eesti vabariigis juba enesestmõistetavaks, kuid pole olnud nii mitte alati.

4. juunil 1884 kogunesid 24 eesti soost noort haritlast Otepääle, et pühitseda ja õnnistada esimene sinimustvalge lipp. Rahvusliku ärkamisaja harjal kinnistus sinimustvalge värvikombinatsioon meie rahvusvärvidena. Eesti iseseisvumisel sai sinimustvalge trikoloor aga juba riigilipuks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.