"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Veider põhjus, miks võid olla pidevalt väsinud (0)
05. juuni 2014

Järgmine kord, kui otsustad õhtupoolikul ühe kohvi juua, sest uni võtab võimust ja teha on veel hirmus palju, mõtle enne järele. Ajakirjas Journal of Clinical Sleep Medicine avaldatud uuringu põhjal viib kofeiini tarbimine isegi 6 tundi enne magamaminekut märkimisväärsete unehäireteni.

Teadlased andsid 12 tervele inimesele kolm korda päevas toidulisandit , millest üks sisaldas 400 milligrammi kofeiini, nagu Starbucksi 0,57-liitrine «Venti» suuruses kohv, vahendab womenshealthmag.com`i uudist postimees.ee.

Osalejatele ei öeldud, milline toidulisand sisaldas kofeiini ja milline mitte. Tulemusena selgus, et isegi inimeste puhul, kes said annuse kofeiini tervelt 6 tundi enne voodisse minekut, näitas unemonitor unehäireid, mis vähendasid uneaega terve tunni võrra.

Samal ajal ei öelnud ükski registreeritud unehäiretega katsealune, et ta oleks tundnud, et on maganud vähem. Ent kui selline unepuudus muutub regulaarseks, on üsna kindel, et see annab lõpuks ka enesetundes tunda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.