"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Täna algab Tallinna kitarrifestival (0)
09. juuni 2014
Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Sedakorda juba üheksas Tallinna kitarrifestival toob 9. kuni 13. juunini kuulajani rikkalikku valikut head muusikat säravate tähtede ja kitarrilegendide esituses.

Festivali korraldaja Tiit Petersoni sõnul on üks kitarrilegende kindlasti tänavuse festivali peaesineja Roland Dyens, kes tuntud üle maailma kui eriliselt mitmekülgne helilooja ja virtuooslik kitarrimängija.

„Prantslane Roland Dyens on tänapäeva suurimaid kitarrigeeniusi ja kuulub täna kõige mängitavamate heliloojate hulka maailmas,“ rääkis Peterson. „Populaarsuse on ta ära teeninud tänu atraktiivsele ja fantaasiarikkale mängule, samuti suudab ta virtuoosselt esitada kitarrimuusikat klassikast džässi ja etnomuusikani.“

Festivali avakontserdi esineja Jaime Velasco on aga Petersoni sõnul Hispaania säravamaid noorema põlvkonna kitarriste, kes võlub kuulajaid emotsionaalse hispaania muusikaga. 

„Mustpeade maja võrratus akustikas saamegi nautida tema hispaania muusika kontserti festivali avapäeval 9. juunil,“  sõnas Peterson.

Järgmisel päeval aga kohtuvad lõunamaise muusika tulised rütmid põhjamaise muusika rahuga Kumu auditooriumis, kus astuvad publiku ette Brasiilia laulja ja kitarrist Sergio Bastos, saksofonist Raivo Tafenau ja kitarrist Paul Daniel.

Festivali üks erilisemaid hetki on juba traditsiooniks saanud päikeseloojangu kontsert Tallinna Teletornis, kus saab nautida kitarrimuusikat koos tornist avaneva vaatega ja kontserdi lõpuks merre loojuva päikesega. Mängib kitarriduo Ain Agan ja Andre Maaker.

Lummavalt kaunis keldi muusika kõlab Śoti kitarristi Matthew McAllisteri kontserdil, keda peetakse üheks põnevamaks kitarristiks Euroopas. McAllisteri saadab jätkuv edu paljudel festivalidel ja kontsertturneedel üle maailma. 

Kitarrifestivali korraldamist toetab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet. Festivali kava leiab www.kitarrifestival.ee, piletid Piletilevist ja enne kontserdi algust kohapealt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.