"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Malevates saab tänavu suvel tööd ligi 4800 noort (0)
15. juuni 2014

Haridus- ja teadusministeerium toetab noortemalevaid tänavu 120 tuhande euroga, mis võimaldab suvel malevas töötada ligi 4800 noorel.

Riigi toel tegutseb sel suvel 196 malevarühma 41 erineva malevakorraldaja käe all. Võrreldes möödunud aastaga on riigi toetus malevatele suurenenud 17 protsenti, teatab haridusministeerium . “Malev on noorte jaoks hea võimalus saada töökogemusi ja omandada tööeluks vajalikke teadmisi. Malevas saavad noored proovida erinevaid ameteid ja neil kujuneb esmane tööharjumus, mis võimaldab hiljem tööturul paremini hakkama saada ning leida oskustele ja huvidele vastav töökoht,” ütles haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski.

Haridusministeeriumi toetus malevatele on aasta-aastalt suurenenud. Möödunud aastal oli toetuse suurus 102,5 tuhat eurot. 2012. aastal toetas riik malevaid 98,6 tuhande euroga ja 2011. aastal 95,7 tuhande euroga. Suurimad malevakorraldajad on MTÜ Pärnumaa Õpilasmalev ja SA Õpilasmalev, neis kummaski asub tööle üle 700 noore. Aktiivsed malevakorraldajad on ka Maardu Linnavalitsus, SA Noorte Elu Põlvamaal, Rae Vallavalitsus ja Rakvere Linnavalitsus.

Malevakorraldajad annavad noortele koolitust tööseadusandlusest, tööohutusest ja karjääriplaneerimisest. Korraldaja sõlmib malevlastega töölepingud, milles on paika pandud töötundide maht, palk ja töötamise periood. Samuti tagab korraldaja malevlaste turvalisuse. Maleva päevakava sisaldab lisaks tööle ühisüritusi, arutelusid ja teisi meeskonnatööd soodustavaid tegevusi. Noortemaleva juhendajad on vähemalt laagrikasvataja osakutse või noorsootöötaja kutsega. BNS

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.