"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Täna selgub Eestit esindav tänavatoit (0)
15. juuni 2014

Tallinna Tänavatoidufestivalil valitakse pühapäevak Eesti oma tänavatoit, mis esindab Eestit maailmanäitusel EXPO Milano 2015.

Tänavatoidu konkursile esitatud 64 retseptist valis žürii välja viis finalisti. Finaalis osalevad ja festivalil on väljas vardas kohupiimapallid ehk sõrnikud, krõbedad kiisapallid, rukkileivatasku vürtsikilu ja munaga, sinepi ja mädarõikaga maitsestatud seapraad ning pulgaräim. 

„Tore, et lõppvalikus on esindatud väga erinevad toidud – nii soolased kui magusad ja nii liha kui kala. Pean õigeks, et lõppvaliku teevad inimesed “tänavalt” ja loodan, et võidab töö, mis esindab väärikalt Eestit pitsa, sushi, kebabi ja teiste maailma tänavatoiduklassikasse kuuluvate valikute hulgas,” hindas tulemust žürii esimees, EXPO Milano 2015 projektijuht Andres Kask.

„Hea Eesti toit põnevate maitsetega on saabumas tänavale. Superideid ja mõtteid jagub Eestimaa inimestel!” kommenteeris žürii liige Inga Paenurm, Eesti Peakokkade Ühenduse juhatuse liige.

Telliskivi loomelinnaku Tallinna Tänavatoidufestivalil valmistab toidud tuntud kokk Indrek Kivisalu koos oma pop-up restorani Foodstuudio meeskonnaga. Festivali külastajad saavad kohapeal EXPO Eesti paviljonis osta finalistide TOP5 komplektmenüü ning anda valitud toitudele oma hinnangu. Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.

Tänavatoidu konkursi korraldas EAS koostöös põllumajandusministeeriumi, Telliskivi loomelinnaku, Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Peakokkade Ühendusega. Konkursi idee algatas EAS-i EXPO 2015 meeskond ja selle tingis maailmanäituse peateema „toit kui eluks vajalik energiaallikas”.

Toidule on ka pühendatud oluline osa näitusest. Maailmanäitus toimub 2015. aasta 1. maist kuni 31. oktoobrini Milanos. Itaalia ootab EXPOt külastama 20 miljonit inimest. Eesti osaleb näitusel ise ehitatud paviljoniga „Gallery of__”.

BNS

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.