"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Estonian Air jätkab katkenud koostööd lennufirmaga United Airlines (0)
10. juuli 2014

Estonian Air ja United Airlines taaskäivitavad interline'i koostöö, mis lihtsustab klientide jaoks jätkulendudega reisimist.

Estonian Airi ja United Airlinesi koostöö katkestuse põhjustas 2011. aastal erinevate lennufirmade erinev üleminekugraafik e-piletile, vahendas BNS.

“Aastal 2008 tulid kasutusele e-piletid. Mingi aja jooksul suuremad carrier’id tühistasid interline’e, kui nende koostööpartnerid ei olnud jõudnud veel e-piletile üle minna. Meie ei jõudnud United Airlinesiga seda teha ja selle tõttu 2011. aastal koostöö katkes. Kuna Unitedi jaoks meie ei olnud nii oluline, siis esimeses faasis ei võetud Estonian Airi [koostöö jätkamiseks] üldse plaani,” ütles Estonian Airi tulude juhtimise osakonna juhtaja Kristel Penu.

“Interline on selline süsteem, kus klien, minnes jätkulennule, ei pea ostma erinevaid pileteid, vaid saab osta lennu, mis algab näiteks Tallinnast Estonian Airiga ja lõpeb näiteks Las Vegases. Ja sel juhul on mõlema firma lennud ühel piletil. Sellega seoses me saame ka pakkuda meie koostööpartnerite lennuvõrgustikku USA-s ja lihtsamalt müüa pileteid enda kodulehe kaudu,” rääkis Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen.

“Näiteks kui klient valib enda lõppsihtkohaks Miami, siis ta teeb meie ostukeskkonna lahti ja näeb erinevaid lennuvariante, kuidas Miamisse lennata. Sama moodi saavad ka United Airlinesi kliendid Tallinnasse lennata. See on selleks, et avardada meie reisijate lennuvõimalusi. Iga lennufirma püüab võimalikult laia lennuvõrgustikku pakkuda. Mida rohkem variante me saame pakkuda, seda atraktiivsemad me klientidele oleme. Tulu tuleb sellest, et me saame klientidele rohkem pakkuda.”

Estonian Air on sarnaseid koostööleppeid sõlminud rohkem kui saja lennuettevõttega.

United Airlines on 1926. aastal USA-s loodud firma, mis lendab 709 lennukiga 373 sihtkohta. Ettevõtte mullune tulu oli 38,3 miljardit USA dollarit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.