"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koerapäästjad tungisid öösel raudteejaama (0)
11. juuli 2014

10. juuli varahommikul lõhkusid end loomakaitse seltsi töötajateks nimetanud kaks naisterahvast Tartu raudteejaama akna, et võtta endaga kaasa kojamehe koer, mis õnnestus neil kolmandal katsel sama päeva pärastlõunal. 

Tartu raudteejaama tööriistade hoiuruumis peatus mõnda aega suuremat kasvu koer, kelle omanikuks on sealne kojamees. Raudteejaama töötajate sõnul teavad nad koera juba aastaid – koristajana töötav meesterahvas käib temaga igal hommikul ja õhtul jalutamas, koeral on täidetud vee- ja toidukauss ning käesoleval suvel peatub koer raudteejaamas kodus aset leidvate remonditööde pärast.

10. juuli varahommikul õnnestus kojamehel koera varastamine end loomakaitse seltsi töötajateks nimetavate naiste poolt peatada, ent pärastlõunal tungisid naised lõhutud akna kaudu uuesti hoiuruumi sisse ning võõrandasid koera. Samuti lõhkusid naised sissetungi käigus ruumis olnud lauad.

„Abivajava looma kohta teate saabumisel saadame olukorda kontrollima oma vabatahtlikud, kui antud maakonnas see võimalus meil on, ning kui ilmneb, et on rikutud loomakaitseseadust ja lemmikloomade pidamise nõuete määrust, teeme kirjaliku pöördumise Veterinaar- ja Toiduametile,“ selgitab ELS-i töökäiku hädajuhtumite projektijuht, infotelefonile vastaja ja juhatuse liige Maaja Mäll sealjuures täpsustades: „Veterinaar- ja Toiduamet on riiklik järelevalveasutus, kellel on kohustus ja õigus karistada loomi halvasti pidanud loomaomanikke kas ettekirjutuse, rahatrahvi või loomade võõrandamisega.“

„Kui on kahtlus, et ei ole tegemist ELS-is töötavate inimestega olenemata sellest, et võidakse end nii tutvustada, tasub võtta meiega ühendust infotelefoni numbril 526 7117 või vajadusel kontakteeruda politseiga – teeme nendega meeleldi koostööd,“ rõhutab seadusjärgse töökorralduse olulisust ELS-i tegevjuht Henry Vürst.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.