"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Holland võitis pronksimängus Brasiiliat (0)
13. juuli 2014

Brasiilias jätkuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel alistas Holland laupäeval pronksimängus 3:0 (2:0) Brasiilia.

Brasiilia jaoks taas äärmiselt süngelt alanud mängus tegi Thiago Silva juba esimesel minutil Arjen Robbeni vastu vea ja Robin Van Persie lõi penalti teisel minutil kindlalt sisse.

Brasiilia üritas ennast koguda ja paistis vahepeal, et hoog saadaksegi üles, kuid midagi väga ohtlikku siiski korraldada ei suudetud.

Järgnes hoopis hollandlaste värav 17. minutil, kui brasiillaste kohutava kaitsetöö järel sai karistusalal palli Daley Blind ja lõi selle suurema vaevata sisse.

Brasiillaste esimene tõeliselt ohtlik rünnak korraldati 22. minutil, kui läbi joosta õnnestus Oscar Dos Santos Emboabal, kuid hollandlaste väravavaht Jasper Cillessen kaitses osavalt.

Brasiilia ei lasknud ennast jätkuvast ebaõnnest siiski murda ja jätkas võitlust. Oscar andis 37. minutil kena tsenderduse Luiz Gustavole, kelle edasisööt ei jõudnud aga João Alves de Assis Silva ehk Jo´ni. Oscar ja Maxwell Scherrer Cabelino Andrade lõid tugevasti peale 45. minutil, kuid esimese kaitses Van Persie ja teine lendas kõrgelt üle värava.

Teisele poolajale läks Brasiilia vastu kaheväravalises kaotusseisus, kuid endiselt võitlushimulisena.

Esimese ohtliku olukorra tekitasid siiski hollandlased, kui Robbeni pealelöögi tõrjus 50. minutil Silva. Georginio Wijnaldum üritas mõnikümmend sekundit hiljem omakorda hollandlaste võiduseisu suurendada, kuid Silva on ka seekord ees.

Brasiilia jätkas surumist ja oli vahepeal selgelt aktiivsemaks pooleks, kuid kõik rünnakud lõppesid tulemusteta. Ramires Santos do Nascimento hea üritus nurjus 60. minutil ja David Luizi löödud karistuslöök luhtus 63. minutil. Brasiilia ründas pidevalt ja tempo aina kasvas, kuid edu ei suutnud tuua ka 74. ja 75. minutil hollandlaste väravat ähvardanud Givanildo Vieira de Sousa ehk Hulk.

Brasiillaste 79. minutil kiirelt lahtimängitud nurgalöögi järgne olukord lõppes taas täiesti hambutult. Hollandlaste kaitse hakkas aina tõhusamalt toimima ja brasiillastel läks võimaluste tekitamine lõpu poole üha vaevalisemalt.

Viimastel minutitel paistis, et Brasiilia koondis on üritamisest loobunud.

Mängu kolmanda värava lõidki lisaminutitel taas hoopis hollandlased, kui võrku sahistas posti kõrvalt Wijnaldum.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.