"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lennu MH17 traagilised tagajärjed: õnnetuses hukkusid teiste seas katoliiklik nunn ja mainekad AIDSi eksperdid (0)
18. juuli 2014

Malaysia Airlines-i lend MH17 lasti eile alla, kui ta lendas separatistide käes oleva territooriumi Ukraina idaosas. Õnnetuses hukkus 298 inimest.

Eile pärastlõunal toimunud tragöödia tagajärjed olid šokeerivad. Lennukitükke ja hukkunud reisijate jäänuseid leidus üheksa miili suurusel alal, mis vihjas sellele, et lennuk plahvatas juba siis kui ta alles õhus oli. Lennuk oli teel Amsterdamist Kuala Lumpurisse Malaisias, vahendas BBC.

Enamik hukkunutest olid hollandlased, keda 298 elu kaotanu hulgas oli 173. Hukkunute seas oli veel 9 inglast, 44 malailast ja 27 austraallast. Hukkunutest 80 olid lapsed. Esialgsete teadete kohaselt arvatakse, et katastroofis ellujäänuid ei ole.

Katastroofiohvrite seas oli ka näiteks 49-aastane Maailma Terviseorganisatsiooni pressiohvitser Glenn Thomas.

Ligi 100 hukkunud olid ka Melbourne-is toimuvale AIDSi konverentsile teel olevad AIDSi eksperdid.

Lennufirmadel on soovitatud antud regiooni õhuruumi sattumist vältida, kuna tegemist on sõjatsooniga.

Ukraina siseministeerium teatas et lennuk tulistati alla BUK-tüüpi pind-õhk mürsuga ning president Petro Poroshenko on väljastanud robustse eituse Ukraina vägede intsidendiga seotuse kohta. Ukraina võimud kahtlustavad Venemaa osalust lennuki alla tulistamises.

USA senaator John McCain ähvardas Venemaad tõsiste tagajärgedega juhul kui leiavad kinnitust kahtlused, et separatistid said relva vene kanalite kaudu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.