"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päästeamet jagab veeohutusalast nõu (0)
18. juuli 2014

Päästeameti ohutuspäevi külastab tänavu videotehnika ja päästevarustusega sisustatud veeohutuskampaania buss "Kangelane", kus Alansi Vabatahtliku Päästeseltsi liikmed näitavad ja lasevad proovida erinevaid veeohutuse ning elustamise võtteid.

Vabatahtliku päästeseltsi eestvedaja Urmo Pollisinski sõnul on kõikidel võimalus sel suvel buss ohutuspäevadelt üles otsida ja oma veega seonduvaid teadmisi täiendada, vahendas BNS.

„Ega enne ei pruugi ette kujutadagi, kui raske või kerge on päästerõnga viskamine või inimese elustamine. Loodame, et keegi ei pea seda ise kunagi kogema, kuid alati on hea olla selleks valmis ja trenni teha. Oleme inimeste jaoks olemas oma meeskonna mitmekülgsete teadmiste ja kogemustega ning toome praktilisi näiteid elust enesest, mis paneb ka kõige uljama inimese mõtlema,” rääkis Pollisinski.

“Ära lase purjus sõpra vette” sõnumiga veeohutusbussis on neile, kes kipuvad unustama, millise pilguga paistab maailm joobes inimesele, võimalus seda kohapeal proovida läbi spetsiaalsete prillide. See peaks meelde tuletama, et purjus sõpra peab igal juhul takistama. Bussis saab veel vaadata selle suve hakul esilinastunud veeohutusfilmi „Veega sõber“. Bussi „Kangelane“ meeskonda kuuluvad pääste, vetelpääste, ujumistreeneri ja meditsiini taustaga inimesed.

Veeohutusbuss „Kangelane“ osaleb Helme ohutuspäeval (19. juuli), Tallinna Merepäevad (20. juuli), Paide ohutuspäev (23. august),Haapsalu ohutuspäeval (24. august) ja Kuressaare ohutuspäeval (6. september).

Päästeameti ohutuspäevad toimuvad aastaringselt. Huvilistele jagatakse vee- ja tuleohutusalaseid teadmisi, et suvi mööduks turvaliselt. Lisaks aktuaalsetele ohutusteemade käsitlusele tutvustatakse nii päästjate tööd kui tehnikat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.