"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Birgitta Festival tähistab tänavu 10. juubeliga maestro Klasi 75. juubelit (0)
25. juuli 2014

8.-17. augustini toimub Pirita kloostris juba kümnendat korda Birgitta Festival – nagu traditsiooniks saanud, toob festival seegi kord külastajateni maailma muusikateatri erinevaid žanre ning esinejad USA-st, Šveitsist, Venemaalt, Lätist, Lichtensteinist, Prantsusmaalt ning muidugi meie oma muusikud.

Birgitta Festival tähistab tänavu kaht juubelit – Birgitta 10 ja kunstiline juht Eri Klas 75. Seetõttu vaadatakse nii ettepoole (külalisesinejad on Šveitsist, Ameerikast ja Lätist) kui ka avaldatakse austust festivali esimesele külalisteatrile, Helikon-operale Moskvast, teatas Raepress.
 
Birgitta Festivalil on Eesti muusikaelus riskantne ja auväärne koht uudisteoste ning Eesti esiettekannete maaletoojana. Tänavuse festivali avab Leonard Bernsteini missa, kus peaosades astuvad lavale Douglas Webster USA-st ja Koit Toome, kaastegevad ooperi, džässi- ja rocklauljad, ERSO ja rockbänd. Esimest korda on Birgitta Festivali laval Peterburi ballett harva esitatava ja tugevat meestetruppi nõudva Hatšaturjani „Spartacusega“.
 
Mozarti koomiline ooper „Röövimine Serailist“ tuleb aga Euroopa südamest – Šveitsi ooperi koostöö Liechtensteini  lavastaja, Tallinna Kammerorkestri ja dirigent Risto Joostiga. Kavas on veel ka Verdi „Maskiball“.
 
16. ja 17. augustil on kavas Eri Klasi Ooperigala. Tegemist on meeleoluka ooperimuusika õhtuga, kus armastatud aariad ja ansamblid vahelduvad videolõikudega maestro elust ning katkenditega Birgitta festivali lavastustest läbi aastate. Kõlab Bizet´, Mozarti, Tšaikovski, Verdi, Puccini, Gershwini jt. muusika.
 
Kõik etendused algavad kell 19.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.