Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Oleg Samorodni: Eesti jaoks ei ole Putinil praegu aega ja jõudu (0)
01. august 2014

„Praegu on Putin hõivatud Ukraina asjadega, Eesti jaoks ei ole tal aega ega jõudu,“ hindas Venemaa-poolset ohtu Eestile Ukraina päritolu Eestis elav publitsist Oleg Samorodni.

01.08.2014Oleg Samorodni

 

Samorodni on kindel, et Venemaa toimetab Eestis aga ka praegu oma asju, kuid ta ei usu, et lähiajal Eesti-Vene suhetes midagi tõsist juhtub.

Oma äsja ilmunud raamatus „Kremli kaasmaalased“ käsitlebki Samorodni seda, kuidas Venemaa üritab Eestis toimuvale mõju avaldada. „Ma kirjeldan oma raamatus, kuidas tegutsevad Eestis nn. professionaalsed kaasmaalased, kes saavad Venemaalt raha selleks, et näidata ja tõestada, et Eestis õitseb natsism, ahistatakse venelasi jne.“ rääkis Samorodni. „Mulle tundub, et Eesti inimesed hakkavad järk-järgult mõistma, et Eestis elavad venekeelsed inimesed ei ole Kremli kaasmaalased, vaid meie kaasmaalased. Meil tuleks nendega tegelda, et Kremlil ei oleks võimalik neid inimesi oma eesmärkidel kasutada.“

Välispoliitika eksperdi Ahto Lobjaka hinnangul pole Eesti ise olnud Venemaa suunal võrreldes Läti, Leedu ja Poolaga kuigi aktiivne ja võib-olla sellepärast pole poliitiliselt tormistes oludes külmad tuuled Venemaa poolt meie suunas veel puhuma hakanud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.