"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas arutatakse ülemaailmseid loodushoiuküsimusi (0)
11. august 2014

Tallinnas koguneb augusti lõpus istungile Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) Liigikaitsekomisjoni juhtnõukogu (SSC), et arutada päevakajalisi üleilmseid loodushoiuprobleeme.

26.–30. augustini kogunev juhtnõukogu arutab kolme päeva jooksul päevakajalisi üleilmseid loodushoiuprobleeme ja kujundab oma seisukohad, edastas Tallinna loomaaed BNS-ile. Istungi juhatab sisse avatud seminar 26. augustil.

Seminaril tutvustavad juhtnõukogu liikmed Eesti teadlastele, looduskaitsespetsialistidele, ajakirjanikele ja huvilistele loodushoiu olukorda maailmas. Programmi mahub ligi paarkümmend ettekannet.

Maailma Looduskaitseliit on vanim ja suurim globaalne keskkonnaorganisatsioon, millel on enam kui 1200 liikmesorganisatsiooni, sealhulgas üle 200 riigi valitsuse ja enam kui 900 mittetulundusühingut. IUCN tegevus on jaotunud kuude komisjoni, kus osaleb enam kui 11 000 teadlast ja eksperti kogu maailmast. Looduskaitseliidu liikmeteks Eestis on keskkonnaministeerium ja Eestimaa Looduse Fond.

Liigikaitsekomisjon on IUCN suurima liikmeskonnaga komisjon, mis koondab endasse enam kui 9000 vabatahtliku teadlase ja eksperdi tegevuse peaaegu kõikidest maailma maadest. Komisjoni koosseisu kuulub enam kui 130 ekspertgruppi, rahvusvahelise punase raamatu töörühm ja mitmed sihtotstarbelised grupid.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.