"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna mahajäetud koolimajad põlesid varahommikul taas (0)
17. august 2014

Tallinnas Akadeemia teel ja Õismäe teel korduvalt põlenud mahajäetud koolihoonetes toimusid pühapäeva varahommikul taas põlengud.

Akadeemia tee 30 asuvas mahajäetud koolimajas põles pühapäeva varahommikul kella 03.14 ajal praht, edastas päästeamet.

Päästjad likvideerisid põlengu kell 04.2. Laupäeval põles sama hoone kolmandal korrusel kabinet ja hoone teises tiivas aula ja katus kokku 900 ruutmeetri ulatuses. Päästjad likvideerisid põlengu kella 17.51-ks.

Pühapäeva varahommikul kell 05.47 kutsuti päästjad kustutama ka Õismäe tee 130 kooli aula nurka tehtud lõket. Põleng likvideeriti kell 06.21. Ka see koolihoone põles laupäeva õhtul. Kell 17.57 teatati häirekeskusele tulekahjust Õismäe tee mahajäetud koolimajas, kus kolmanda korruse klassiruumis põles mööbel. Põleng likvideeriti kell 18.29.

“Tühjad majad peavad linnapildist kaduma!” ütles Põhja päästekeskuse juht Priit Laos.

“Tühjad majad on Tallinnas probleem kuniks neid ei renoveerita või maha ei lammutata. Samuti on need väga ohtlikud inimestele, kes mahajäetud majja sisenevad,” selgitas Laos ja lisas, et iga tulekahjuga muutuvad need hooned järjest varisemisohtlikumaks.

“Kindlasti tasub ka täiskasvanutel lastele selgitada, et mahajäetud majades liikumine on väga ohtlik.”

Kokku on sel suvel käidud Õismäe tee 130 ja Akadeemia tee 30 hooneid kustutamas enam kui 30 korral. Kahel sündmusel nägid pealtnägijad mahajäetud kooli territooriumil ka lapsi jooksmas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.