"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna loomaaed kutsub rahvast sünnipäevale (0)
22. august 2014

"Loomaaia elanikud on jaheduse saabumisega aktiivsemaks muutunud ja sünnipäevapidustustel valmis end näitama ning peo õnnestumisele kaasa aitama," loodab Tallinna loomaaia loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja Maris Laja.

Homme keskpäeval algavad Tallinna loomaaia 75-nda sünnipäeva pidustused, mis kestavad kolm päeva. Esmaspäeval, mil on loomaaia õige sünnipäev,  läheb juubilarile õnne soovima ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Loomaaia keskkonnahariduskeskuse juurde on üles pandud suur lava. Programmi alustab homme keskpäeval tsirkusestuudio ja erinevaid esinejaid jätkub lavale kõigiks kolmeks päevaks. Näha saab nii laulu, tantsu, teatrit kui mustkunsti.

Lisaks igapäevastele lastealadele pakub Batuudijuss tuulikuplatsil mitmesuguseid tegevusi ja lasteriiete turult saab osta Eesti disainerite toodetud rõivaid.

Projekti „Jääkarude uus kodu“ eestvedaja Veronika Padar annab ülevaate sellest, kuidas edeneb uue polaariumi rajamine, kus lisaks kolmele jääkarule, peaksid uue kodu saama ka pingviinid ja hülged.  

Loomaaia läänevärava fuajees on avatud juubelile pühendatud skulptuurinäitus “Loom ja inimene”, mille juurde kuuluvad ka selgitavad tekstid. Samuti võib sealsamas näha loomaaia ajalugu tutvustavat väljapanekut.

Loodushariduspäeval saab teha laborikatseid   

Esmaspäeval on loomaaias kella 11-st kuni 15-ni loodushariduspäev, kus tutvustatakse uut juulikuus avatud keskkonnahariduskeskust.

Loodushariduse ja avalike suhete osakonna juhataja Maris Laja sõnul ootavad loodushariduse osakonna spetsialistid lapsi ja täiskasvanuid õppeklassidesse, kus räägitakse sügisel algavast ringitööst, kooliprogrammidest ja üritustest.

Avatud on laste loomaaed ja eluslooduse klass. Laboris saab teha lihtsaid katseid, ning  binokulaari või mikroskoobi all vaadata loodust lähivaates. Fuajees saavad kõige pisemad kaasa teha loodusmängu lasteautodel.

Laja sõnul on loomaaia sünnipäevale mõtet tulla ka margikogujatel. Keskkonnahariduskeskuse fuajees esitleb Omniva (Eesti Post) postmargiplokki “Tallinna Loomaaed 75”, mille tiraaž on 40 000. Koos margiga ilmub ka esimese päeva ümbrik ja kella 9-st kuni 19-ni on kasutusel esimese päeva tempel.

Loomaia sünnipäevast võtab osa ka Tallinna loomaaia sõprade selts, mis kuulutab välja Loomaaia Aasta Sõbra 2014.

Augusti lõpuni kestab veel loomaaia fotovõitlus ZoFo 2014 ja kellel huvi, jõuab loomaaia sünnipäevapildid konkursile saata. 

Loomaaed on augustikuus avatud  kella 9-st kuni 21-ni, sissepääsupileti saab kassast kuni kella 19-ni, siseekspositsioonid on esmaspäeval suletud.

Kaks eurot maksev sooduspilet loomaaeda on müügil ainult esmaspäeval, loomaaia sünnipäeval. Muudel päevadel maksab pilet täiskasvanutele 7 eurot ning õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 4 eurot.

Ürituse kava leiad SIIT

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.