"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suve populaarseim turistilinn oli Tallinn (0)
10. september 2014

Juulis peatus statistikaameti andmetel majutusettevõtetes 440 000 turisti, mis oli 4 protsenti enam kui eelmise aasta juulis - suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv. Tallinnas oli juulis täidetud 84 protsenti voodikohtadest ning 63 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas.

Juulis peatus majutusettevõtetes 292 000 välisturisti, mis oli 3 protsenti enam kui eelmise aasta juulis. Välisturistid moodustavad jätkuvalt kaks kolmandikku turistide koguarvust, teatas amet.

63 protsenti turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Venemaa turiste oli majutusettevõtetes 5 protsenti vähem kui eelmise aasta juulis, samas Läti ja Soome turiste vastavalt 2 protsenti ja 1 protsent rohkem.

63 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu , Tartu ja Saare maakond, kus peatus vastavalt 14 protsenti, 6 protsenti ja 5 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest. 80 protsenti välisturistidest olid puhkuse- ja 14 protsenti tööreisil.

Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 148 000 siseturisti ehk 11 000 enam kui eelmise aasta samal kuul. Harju maakonnas peatus ligi viiendik, Pärnu maakonnas 15 protsenti ja Saare maakonnas 10 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. 70 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 15 protsenti tööreisil.

Juulis pakkus külastajatele teenust 1304 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 23 000 tuba ja 55 000 voodikohta. Juulis oli täidetud 58 protsenti tubadest ja 50 protsenti voodikohtadest. Kõrgeim oli tubade täitumus Tallinnas ja Pärnus , vastavalt 84 protsenti ja 81 protsenti. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli 2013. aasta juuliga võrreldes kahe euro võrra kallim. Tallinnas ja Pärnus maksis ööpäev majutusettevõttes riigi keskmisest rohkem.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.