"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hispaanlane leidis 12 aastat tagasi Mt Blanc’ile peidetud Nukuteatri aarde (0)
11. september 2014

Augustis leidis hispaanlasest geopeitur Mont Blanc’ilt Nukuteatri aarde. Tegemist oli 12 aastat tagasi NUKU näitleja Tarmo Männardi ja kaaslaste peidetud geopeituse aardega.

Rahvusvahelisel geopeituse lehel geocaching.com nimetatakse Puppet Theatre Stash’i nimelist aaret ka üheks vanimaks Euroopas veel leidmata aardeks. Aaret on üritanud leida mitmed geopeitusega tegelejad, kuid seni tulutult.

2002. aastal vallutasid Mont Blanci mäe Tarmo Männard, Kaido Pähn, Üllar Rosenfeldt, Anu Audse ja Vilja Heinmets. Ekspeditsiooni käigus peideti mäele nii-öelda aare ehk veekindel karp, kuhu lisaks Eesti maiustustele, teepakkidele, tikkudele ning geopeituse mängu seletusele lisati ka nukuteatri kinkepileteid. Üle 1300 aarde leidnud hispaanlase Enricuga on NUKU teater juba ühendust võtnud ning kinnitanud, et leitud piletitega võib teatrisse etendusi vaatama tulla.

Geopeitus on värskes õhus mängitav aardeotsimismäng, milles osalejad kasutavad GPS-i, muid navigeerimistehnoloogiaid või täpseid maakaarte, et peita ja otsida spetsiaalseid geopeituse aardeid. Mängu mängitakse vähemalt 184 riigis ja kokku on maailmas ligi kaks miljonit peidetud aaret, neist on Eestis võimalik leida üle 2000. Lähemalt saab mänguga tutvuda aadressil www.geopeitus.ee või www.geocaching.com

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.